Kuuttiturnauksesta tupla-kultaa
Julkaistu: 10.09.2021 23.37

Kuuttiturnauksesta tupla-kultaa

Muina muikkuina turnausvoittoihin

Lappeenrannassa pelattiin 4.-5.9. kauan odotettu Kuuttiturnaus. Kevään 2021 kohokohdaksi suunniteltu IKH-turnaus jäi toteutumatta, joten Lappeenrannan reissu oli hieno paikka avata pelikausi U 11 Etelän joukkueella. Kuuttiturnauksen ilmoitettiin kaksi peliryhmää AAA ja AA, joilla lähdettiin testaamaan syksyn vireyttä ja päästiin lähes ensimmäistä kertaa kunnolla pelaamaan pitkällä kentällä.

Syyskauden pelitällit oli korkattu elokuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylässä. Tuolloin jäi hiukka hampaankoloon, kun JYP taisteli voittoihin ketterämmällä pelillä ja kevyemmällä jalalla. Lappeenrantaan lähtiessä puujalat oli jätetty joka pelaajan osalta kotiin ja Saimaan rannalle rantautui muina muikkuina sulavasti liikkuvat savolaiset.

AA oli ennakkoluulottomalla asenteella mukana turnauksessa. Alkuun pukukopissa otettiin hiukka hitaan oloinen käynnistyminen, mutta sen jälkeen ei jätetty arvailtavaa. AA ryhmä pelasi vahvan alkusarjan voittaen ottelunsa seuraavasti:

Alkusarja

Jokipojat-KalPa AA 2-11

KalPa AA-EVU 5-2

KalPa AA-PiPS 4-3

SaiPa-KalPa AA 3-7

KalPa AA-Ketterä 3-3

Loppuottelu

KalPa AA-PiPS 4-2

Yhden pisteen turvin KalPa AA nappasi alkulohkon piikkipaikan ja sai loppuotteluunsa vastaan aina kovan Keski-Savon ylpeyden PiPSin. Tällä kertaa pieksämäkeläisten taistelu ja kannustus ei riittänyt voittoon, vaan kalpalaiset pääsivät pureskelemaan suihkussa kultamitalin reunoja. Kuuttiturnauksen AA-sarjan kannut (kiertopalkinto ja joukkuepalkinto) lähtivät kotimatkalla riemusaatossa. Loppuottelu oli kalpalaisten hallintaa ja peli eteni tukevassa 4-0 johdossa reilusti yli puolivälin. Joukkue ei kuitenkaan hätääntynyt PiPSin kavennusmaaleista, vaan hoiteli pelin tyylillä loppuun.


AAA oli kovalla latauksella ja päättäväisellä asenteella heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Keskittyminen ja päättäväisyys oli kopissa aistittavissa ensimmäisestä ottelusta lähtien. Lauantai-illan viimeisessä ottelussa Kiekko-Espoo sai huikean osoituksen kalpalaisesta vauhdista, josta kuultiin vielä illalla uima-altaan reunallakin. Sunnuntaiaamun klo 8.00 ottelu isäntäjoukkuetta vastaan oli myös varsin virkeä esitys - katsomossa lappeenrantalaiset ihastelivat KalPan korkeaa energiatasoa heti aamusta alkaen.

Loppuottelusta päätettiin tehdä jännittävä ja niinpä SaiPa päästettiin karkuun pelin alussa. KalPa lähti kuitenkin takaa-ajoon ja alivoimamaalilla vieläpä ohitse. SaiPa tasoitti pelin loppuvaiheessa ja niin ottelussa päädyttiin voittomaalikilpailuun. Maalivahti Leo Petsalo torjui rangaistuslaukaukset loistavasti ja taskuraketti Vili Savolaisen laittaessa kiekon maaliin oli kreisibailaus jäällä valmis. Mitalinnauhat suihkun jäljiltä märkänä, väsyneitä pelimiehiä kuljettava autokaravaani lähti perävalot vilkkuen pimenevään syysyöhön.


Alkusarja

Jokipojat-KalPa AAA 3-9

KalPa AAA-EVU 5-3

KalPa AAA-Kiekko-Espoo 10-3

Saipa-KalPa AAA 1-8

KalPa AAA-Ketterä 5-0

Loppuottelu

KalPa AAA-SaiPa 6-5 (vl)