Vuoden 2020 lasten ja nuorten Tähtiseura - Juniori-KalPa
Juniori-KalPa ryJulkaistu: 16.12.2020 00.00

Vuoden 2020 lasten ja nuorten Tähtiseura - Juniori-KalPa

Vuoden 2020 lasten ja nuorten liikunnan Tähtiseuraksi on valittu Juniori-KalPa.

Syyskuussa Tähtiseura tunnustuksen saanut Juniori-KalPa on nyt valittu vuoden Tähtiseuraksi, jonka myötä seura palkittiin 5 000 euron stipendillä. Tähtiseura-palkinnon avulla halutaan tukea liikunnan ja urheilun harrastamista Suomessa sekä nostaa esiin seurojen tärkeää työtä.

”Juniori-KalPa kuuluu urheiluseurojen kirkkaimpien tähtien joukkoon”

Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja haluaa onnitella Juniori-KalPaa valinnasta Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseuraksi.

– Kyseinen seura tekee työtä suurella mustakeltaisella sydämellä. Seurassa lapsille ja nuorille avautuu useita osallistumismahdollisuuksia laadukkaaseen toimintaan. Oli kyse sitten huipulle tähtäävässä kiekkoilusta tai kevyemmässä harrastustoiminnassa – seurasta jokainen löytää paikkansa, taustoittaa Alaja.

Lasten ja nuorten seuratoimintaa pitkään tukenut Gasum arvostaa myös Juniori-KalPan kaltaisten toimijoiden tekemää työtä. Yritys näkee, että erityisesti kuluneen poikkeusvuoden aikana on ollut tärkeää tukea lasten ja nuorten liikuntaa.

– On kunnia tukea Juniori-KalPan kaltaisten seurojen tekemää työtä, koska heidän ansiostaan lapset ja nuoret voivat harrastaa liikuntaa mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Seuratoiminnassa oppii paljon hyödyllisiä taitoja, kuten yhteistyön tekemistä ja yhteen hiileen puhaltamista, joita jokainen tarvitsee elämänsä aikana, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen

Juniori-KalPan urheilujohtaja Herkko Koski ja junioripäällikkö Teemu Koljonen ovat ilahtuneita valinnasta.

– Olemmehan me toiminnastamme ylpeitä. Sekä joukkue- että harrastustoiminnassamme lapsia liikkuu paljon. Parhaimmillaan viikonloppuisissa luistelukiekkokouluissa lapsia on ollut mukana peräti 300. On hienoa huomata, että toimintamme on jatkunut vaikean korona-ajankin läpi, Koljonen toteaa.

Koski komppaa Koljosen ajatuksia.

– Suomessa toimii suuri määrä erittäin laadukkaita urheiluseuroja ja mekin olemme verrattain nuori Tähtiseura. Palkitseminen on meille todella hieno juttu ja osoitus siitä, että tekemämme työ on hyvää ja laadukasta. Palkintorahan haluamme kohdistaa yhdintoimintoihimme; tavoitteemme on innostaa toimintaamme mukaan niin lapsia, nuoria kuin perheitäkin. Ilman lapsikiekkovaiheen hyvää toimintaa, ei tulevaisuudessa olisi laadukasta seuratoimintaa tai kilpaurheilua.

Uutinen ja haastattelut luettavissa kokonaisuudessaan Olympiakomitean sivuilla.


Kiitos tästä kuuluu kaikille seurassa mukana oleville, yhdessä teemme hienoa työtä! #taitokasvaayhdessä


Tähtiseura - seurojen laatuohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee seuratoimintaa. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen.

Lue lisää Tähtiseurasta täältä.