B SM, B-nuorten SM alkusarja

Pelicans - KalPa

Lahti

Pelicans – KalPa 3-4 VL (1-0, 1-1, 1-2, 0-0)

Ei tullut varsinaiset maalijuhlat, jossei kiikaritkaan. Mutta vauhdikasta ja tasaista, viihdyttävää jääkiekkoa koko rahan edestä ihan niin kuin sarjan kärkikamppailulta voi odottaakin.

Eka erä painettiin nopeeta hokii suhteellisen tasaisissa merkeissä, ehkä turkoosit isännät hitusen hallitsivat tai ainakin saivat aikaiseksi vaarallisemmat tilanteet. Vaikka Pelsut saivat rakennettua useampiakin ylivoimahyökkäyksiä ja olivat kokonaisuudessa terävämpänä, niin erän ainoaksi jäi kuitenkin isäntien ylivoimaosuma. Toisen erän alussa Pelsut karkasi jo kahden maalin johtoon. Juuri ennen varsinaisen peliajan puoliväliä Pelicans-pakilta pikku lipsahdus ja kiekko maalien eteen, Taneli Kovaniemi kiitti, kumarsi ja pisti kiekon maaliin. Kavennusmaalin jälkeen KalPan peli selvästi piristyi, ja tapahtui nuorisokiekossa ei niin harvinainen laukalle hyppääminen. Erän loppupuoli siis melkoista hurlumheitä ja ehkä hituseltaan keltamustien hallintaa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Kolmannessa erässä Kasperi Lehtosen syötöstä ja Atte Tiitisen vedosta Taneli Kovaniemi ohjasi illan toisellaan pelin tasoihin. Heti erän puolen välin jälkeen KalPa siirtyi Elias Koposen, Kasperi Lehtosen ja Niklas Meriläisen viimeistelemällä tahtomaalilla johtoon. Ajassa 57:50 tasavajaalla pelatessa Pelicans-pakki jäi vapaaksi ja yläputken kautta peli tasoihin. Ja kun viimeiseen kahteen minuuttiin ei lisämaaleja nähty, niin KalPan hallitseman, mutta maalittoman jatkoajan kautta voittolaukauksille.

”Rankkareilla” toisen parin tasoittavalla vuorolla Pelicans onnistui maalinteossa, mutta lahtelaisten ilo jäi lyhyeksi, sillä kolmannen parin Atte Tiitinen onnistui uittamaan mustan pussiin. Ja heti perään kirkkaasti kauden komeimmalla rankkarilla Taneli Kovaniemi pisti omien jalkojen välistä mustan yläpeltiin. Kun Pelicansin neljäs, eikä viides laukoja onnistunut ohittamaan Eikka Kokkosta, niin tasainen peli päättyi KalPan eduksi voittolaukauksilla.

Pisteille KalPasta tänään Taneli Kovaniemi 2+0, Niklas Meriläinen 1+0, Kasperi Lehtonen 0+2, sekä Elias Koponen ja Atte Tiitinen 0+1 tehoillaan. KalPan maalissa Eikka Kokkonen torjui 33 kertaa.