B SM, B-nuorten SM-sarja

TPS - KalPa

Turku

TPS – KalPa 4–3JA (0-1, 0-0, 3-2, 1-0)

27 sekuntia ja AV. Erän puolivälissä toinen AV, joka muuttuu pian TV:n kautta puolen minuutin YV:ksi. 16:43 yhtaikaiset jäähyt TV. 35 s ja TPS neljäkolme AV:lle. Ylivoima pyörii TPS-päädyssä, mutta ei oikein paikkoja, kunnes ajassa 18:37 rävähtää: Atte Tiitinen viimeistelee Taneli Kovaniemen ja Kasperi Lehtosen syötöistä. 0-1, joka jää sekavahkon ja jäähyjen rikkoman ensimmäisen erän lopputulokseksi.

Toinen erä. Ensimmäiseen 17 minuuttiin ei paljon pelikatkoilla juhlita, vaan peli soljuu päästä päähän, ehkä hieman enemmän kuitenkin KalPan päätyyn. Vaaralliset maalipaikat ovat kuitenkin harvassa. Sitten alkaa taas jäähyboksin luukku käydä, ensin TV ja sitten 1:29 Tepsin neljäkolmosta. Toinen erä jää historian kirjoihin TPS:n hienoisena valta-aikana (torjunnat TPS 8, KalPa ja Juha Jatkola 17), mutta silti maalittomana.

Kolmas erä. Peli soljuu. Tepsiläinen ottaa koukkujäähyn. Ylivoima pyörii, kiekko liikkuu, muttei mitään vaarallista. Aluksi. Kimi Viljakainen pyöräyttää oikealta tolpalta – kiekon kanssa – oikean kautta kaarroksen B-pisteen kaarelle ja laukoo liikkuvan maskin avustamana 2-0. Syöttöpisteet herroille Ville Kivimäki ja Andreas Okany. Momentum KalPalle. Kamppailuja, luistelua ja vetoja, peli pyörii uskollisesti TPS-päädyssä. Ja just kun TPS pääsi vähän KalPan päätyyn, niin kaveri vetää hyökkäyspään kamppi(jäähyn). TPS on AV:lla energinen ja pääsee jopa painamaan välillä pelin KalPapäätyyn, mutta vain ja ainoastaan, että KalPa pääsee TPS:n selustaan: maalin viimeistelee lopulta Andreas Okany, Taneli Kovaniemen ja Niklas Meriläisen syötöistä. TPS saa luistimen kulkeemaan ja paine siirtyy Kalpan pelialueelle. KalPalle jäähy 53:44, samassa ajassa TPS-aikalisä ja mokke ulos. TPS:n uhkapeli kannattaa ja ajassa 54:02 syntyy kavennus 1-3 kuudella neljää vastaan. 55:32 TPS tulee jo maalin päähän. TPS ottaa toisen ”aikalisän” hämäämällä muka moken vaihtoa. Hieno veto kaverin valmennukselta antaa huilia kärkiketjuille. Hämyn lopuksi TPS lopulta yrittää hetken taas kuudella ja tasoittaa luvut kolmeen kolmeen.

Jatkoerässä TPS painostaa ja ratkaisee pelin. 4-3JA. Kotiinviemisiksi jäi 1 piste.

KalPasta pisteille tänään Andreas Okany 1+1, Kimi Viljakainen 1+0, Atte Tiitinen 1+0, Taneli Kovaniemi 0+2, Ville Kivimäki 0+1, Niklas Meriläinen 0+1 ja Kasperi Lehtonen 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 40 kertaa.