Pääsiäisestä selvittiin - Red oman sarjansa mestariksi
Julkaistu: 24.04.2023 21.24

Pääsiäisestä selvittiin - Red oman sarjansa mestariksi

Mestaruushuumasta selvitty arkeen

KalPa U12 Etelän etelänmatka Espooseen oli pääsiäisen ja kauden kohokohta. Pitkänäperjantaina startannut bussimatka taittui rattoisasti ja ainoastaan yhden tiputuksen taktiikalla päästiin perille kohteeseen. Hieman näytti siltä, että matkalla toimitaan Hannun ja Kertun malliin jättäen toimihenkilöitä matkan varrelle sairastumisen vuoksi, mutta onneksi ei useampia pudonnut rivistä.

Espooseen saavuttaessa suurkaupungin ihmeet hätkähdyttivät pelaajia. Kaarrettaessa kauppakeskus Sellossa sijainneeseen GLO-hotellin ihastuneita huudahduksia kuultiin muun muassa seuraavasti: Kato, tuolla on Lidl! Niin ja Citymarket! Ympäröivää yhteiskuntaa ja ilmiöitä on tärkeä havainnoida ja meillä lähdetään liikkeelle itseä vavahduttavista asioista. Mainion matkan jälkeen majoittuminen hotelliin oli sujuvaa ja illan kruunasi äitien tekemät eväsleivät, jotka kutoskerroksen aulassa laitettiin jakoon hedelmän ja pillimehun kera. Jo tässä vaiheessa on hyvä tuoda esille poikien hieno ja luottamuksen arvoinen käytös hotellissa. Sovituista tulo- ja menoajoista pidettiin kiinni sekä nukkumaanmenoajat olivat jokaisen huoneen osalta säntilliset. Tästä kiitos pojille, olitte reissulla luottamuksemme arvoisia!

Pelillisesti päivät olivat tiukkoja. Black AAA ja Yellow AA pelasivat noin kilometrin päässä hotellista olevassa Warrior-areenassa. Red A:n matka-aika ja etäisyys Espoonlahden jäähallille oli hieman pidempi, joten tämä ryhmä matkasi peleihin linja-autolla. Kevätsää helli Espoossa, joten ryhmä-rämät saivat tallustella lämpimässä säässä ja auringonpaisteessa koko pääsiäisen. Näissä isoissa turnauksissa on tärkeää se, että päästään pelaamaan eri seurajoukkueita vastaan. Tänä vuonna erityistä kihinää valmistautumiseen toi tieto, että vastaan luistelee Team Colorado USA ja SWE Hockey. Turnausotteluissa nähtiin Redin osalta hienoa hallintaa, mikä lopulta kantoi oman sarjan mestaruuteen asti! Pojat pelasivat hyvää joukkuepeliä, onnistuivat pelaamaan valmentajien kanssa sovitulla taktiikalla ja jaksoivat läpi turnauksen kannatella ja kannustaa joukkuekaveria. Ansaittu mestaruus hyvällä hengellä ja liikkeellä pelanneelle Redille. Black taipui lopulta sijalle neljä. Sunnuntaiaamun välieräottelu KJT:a vastaan oli liian vauhdikasta ja tiivistä hokia Blackille. Kuinkas sitten muutenkaan, tutut vihreäpaidat Kauniaisista osuivat pronssiottelussa vastaan ja tälläkin kertaa joutui Black taipumaan GrIFK:lle. Yellow:n pelaajat unohtuivat turnauksen aikana hetkeksi murehtimaan omia suorituksiaan ja siinä samalla herpaantui yhteisen hyvän eteen pelaaminen. Kaverin kannustaminen ja tukeminen unohtui, mutta asiasta juteltiin pelin jälkeen ja tilanne korjaantui kaikkien osalta hienosti. Sunnuntain sijoitusottelut olivat Yellown upeaa hallintaa; aamulla turnausjärjestäjä EKS kaatui 13-1 ja sija viisi saavutettiin päivän toisen voiton ansiosta. Yhdessä tekemällä, yhdessä kokemalla!

Jyväskylän pelitälleillä käytiin kääntymässä

Huhtikuu ja samalla U12 kauden pelireissut päätettiin Jyväskylässä pelitällien merkeissä 23.4. JYP Juniorit U12 kutsui peleihin ja sielläkin kolmeen ryhmän jaettu KalPa pelasi oman Järvi-Suomen derbynsä hurrikaanipaitojen kanssa. Sen verran kovasti hurrikaani kieppui, ja pesukone pyöritti ja linkosi, ettei keltaiset kalpalaiset peliin kiinni päässeet. Kuudesta ottelusta pari peliä oli tulosten ja peliesitysten valossa tasaisia, mutta muuten jäi mietittävää pelaajille ja valmentajille, mitä asioita pitää korjata ja miten vaikkapa harjoituksissa pitää tehdä suorituksia oppimisen eteen.

Toukokuun tohinoita

Toukokuussa alkaa U13 kausi ja muutoksia tulee sarjajärjestelmään ja pelin sääntöihin. Näiden suhteen harjoittelussa alkaa näkymään enemmän fyysisiä tilanteita, mihin pelaajia pyritään valmistamaan monilla tapaa. Jäävuoroja joukkueella on kaksi kertaa viikossa, minkä lisäksi fysiikkaharjoittelua tehdään jäitä ennen säännöllisesti ja entistä omatoimisemmin. Helatorstaina pelataan Pohjoisen kanssa Miniturnaus sekajoukkueilla, samaan tapaan kuin Itsenäisyyspäivänä.