Sarjakausi käynnistyy
U 12 eteläJulkaistu: 01.10.2022 17.06

Sarjakausi käynnistyy

U12 Etelän harjoitus- ja ottelukausi on jo hyvässä vauhdissa, mutta nyt vauhti sen kuin kiihtyy

Joukkue palasi kesätauolta elokuun alussa, jolloin alkoi joukkueharjoitukset fysiikka- ja jääharjoitusten muodossa. Jäävuoroja on viikon aikana kolme, minkä lisäksi kaksi kertaa viikossa jäiden yhteyteen kuuluu fysiikkaharjoitus. Kesä oli tehnyt tehtävänsä - joukkue palasi Tuplajäille levänneenä, mutta ehkä hieman rennoin rantein. Harjoitteluun tarrattiin kuitenkin topakasti ja lähdettiin oppimaan innolla uutta sekä samalla vähitellen lisättiin tehoja fysiikkatreeniin. Näin lokakuun alkuun päästessä joukkue onkin fyysisesti valmis aloittamaan U12 sarjakauden Savo-Karjalan ja Kymi-Saimaan lohkoissa.

Fysiikkaharjoittelussa on keskitytty liikkuvuuteen ja voimaan. Voimaharjoittelua on tehty monipuolisesti, mutta edelleenkin oman kehon painolla. Alkusyksyn aurinkoiset illat käytettiin harjoitteluun ulkona, mikä mahdollisti monipuolisen tekemisen hypäten, juosten ja loikkien. Fysiikkaharjoittelussa on hyödynnetty samoja ohjelmia muutaman viikon ajan, mikä auttaa pelaajia oppimaan liikkeiden suorittamisen ja niiden muistamisen. Tämän ansiosta myös omatoiminen harjoittelu alkaa onnistumaan, kun liikepankista löytyy erilaisia vaihtoehtoja. Jääharjoittelu on sisältänyt luistelu- ja teränkäytön harjoituksia, pelillisen roolin ymmärtämisen lisäämistä, kamppailua kiekosta ja tilasta. Pelaajien suorastaan rakastamat loppuluistelut ovat palanneet säännölliseen ohjelmaan!

Syyskuun alussa joukkue matkusti Lappeenrantaan Kuuttiturnaukseen, toiveena varmasti onnistumiset ja mielessä mahtava menestys viime kaudelta. Kotiin kuitenkin palattiin nöyränä ja tyhjin käsin, sillä kummankaan peliryhmän kone ei käynnistynyt missään vaiheessa turnausta. Kuuttiturnaus olikin hyvä oppi alkusyksyyn, ettei yhtään peliä ole pelattu bussissa tai pukukopissa, vaan jokaiseen peliin pitää lähteä voittoa haluten ja parhaansa yrittäen.

Vuokatin pelitälli yhdessä JYP- ja Kärppä-junioreiden kanssa oli päinvastainen kokemus. KalPa U12 Etelä oli herännyt viikon aikana ja Vuokatissa ei jätetty arvailtavaksi, osataanko pelata vai ei. Hienoa, että yhdessä viikossa voi tapahtua muutos, jossa pelaajat rohkaistuvat tekemään opittuja asioita ja tietysti myös "kohtalolla" on aina näppinsä pelissä. Silloin kun homma lähtee lentoon jo alusta, ruokkii se meidän joukkueessamme niitä kuuluisia onnistumisia.

Sarjakausi starttaa Lippumäessä ja Pieksämäellä

Sunnuntait ovat kuluvan kiekkokauden pelipäivät ja lokakuun avautuessa kalenterissa käynnistyy myös sarjakausi U12 aluesarjassa. Joukkueesta on tehty kolme tasavahvaa peliryhmää, jotka pelaavat sekaisin molemmissa lohkoissa. Näin kaikille joukkueille saadaan vaihtelevasti pelejä eri vastustajia vastaan. Lähtökohtaisesti pelejä ei pelata tasoryhmillä, mutta tarvittaessa kokoonpanoja vaihdellaan. Tällä tavalla saadaan jokaiselle pelaajalle onnistumisia ja kehittäviä, kovia pelejä, joita he saavat pelata omien taitojen mukaan. Pieksämäellä vastassa ovat PiPS ja PiPS/LeKi-75/Warkis-yhdistelmäjoukkue. Lippumäessä kohdataan KalPa tytöt.

Pelit näkyvät Leijona TV:Ssä, joten voit varsinkin vieraspelejä seurata jopa kotisohvalta käsin.

Sunnuntain jälkeen seuraavat kotiottelut ovat viikon päästä 9.10. Vastassa tuolloin KalPa Pohjoinen ja KaPa -51.

Mistä meidät löytää?

Ota seurantaan Instagram @kalpa11etela ja Facebook KalPa 11 Etelä. Meillä on myös Youtube-kanava KalPa 11Etelä - YouTube. Sitäkin kannattaa vilkuilla, saatetaanpa joskus joku oma striimikin viritellä.