Juniori-KalPan tyttökiekon kuulumisia
Juniori-KalPa ryJulkaistu: 14.09.2021 10.22

Juniori-KalPan tyttökiekon kuulumisia

JUNIORI-KALPAN TYTTÖKIEKON KUULUMISET

Naisten jääkiekko on vauhdikas ja fyysinen, mutta taktiikkaa ja taitoa vaativa joukkuepeli. Jääkiekon harrastamisen voi aloittaa jo vaikka 4 -vuotiaana tai vielä vanhemmalla iälläkin. Innostus lajiin ja halu kehittyä ovat tärkeintä. Juniori-KalPalla on eri-ikäisille tytöille erilaisia mahdollisuuksia harrastaa jääkiekkoa.

Tyttöjen on helppo aloittaa jääkiekon harrastaminen vähän vanhempanakin. Tytöt voivat pelata pelejä omaa tasoa vastaavassa ikäluokassa, vaikka olisikin kyseistä ikäluokkaa vanhempi. Joukkueen kokoamista helpottamaan ja pelaamiseen kannustamiseksi on tehty myös erilaisia sääntöjä mm. pelaajaliikenne- ja kaksoisedustussopimuksia, jotta esim. oman kotikunnan poikajoukkueissa pelaavat tytöt pääsevät mukaan myös lähikaupungin tyttöjoukkueiden peleihin. Tällaiseen yhteistyöhön perustuvat Juniori-KalPan U15- ja U18 -tyttöjen joukkueiden toiminta.

KUINKA PÄÄSEE MUKAAN TOIMINTAAN

Alla on tietoa Juniori-KalPan kauden 2021-2022 harrastusmahdollisuuksista tyttökiekkoilijoille. Lisätietoa voi kysyä seuran tyttökiekkokoordinaattorilta (Jaana Peltola, 044 7445588, jaana.peltola@kalpa.fi).

TYTTÖKIEKKOKOULU - 4-10 -vuotiaat vasta-aloittajat

Tyttökiekkokoulussa toiminta koostuu monipuolisista peleistä ja leikeistä, jossa lapset pääsevät liikkumaan paljon sekä nauttimaan onnistumisista. Tyttökiekkokouluissa lapsi pääsee oppimaan jääkiekon perustaitoja laadukkaassa ohjauksessa, jonka jälkeen innostuessaan on lapsella mahdollisuus lähteä mukaan joukkuetoimintaan. Tyttökiekkokouluun voi osallistua 4-10 -vuotiaat tytöt. Muodostamme ryhmiä jäälle iän ja taitotason mukaan. Samaan aikaan samassa kaukalossa harjoittelevat myös Juniori-KalPan U10 -tytöt. Joukkuetoimintaan siirtyminen sujuu siis vaivattomasti myös.

Varusteet: luistimet, maila, ristikollinen kypärä ja jäälle sopiva vaatetus. Muita varusteita voi käyttää halutessaan.

TYTTÖKIEKKOKOULU SUNNUNTAISIN TOIVALAN TUPLAJÄILLÄ 19.9.2021 ALKAEN KLO 18.15-19.15

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ

U10 -TYTÖT

Juniori-KalPan U10 -tyttöihin ovat tervetulleita kaikki 2012 syntyneet ja nuoremmat tytöt sekä 2010-2011 syntyneet vasta-aloittelevat tytöt. U10 -tytöt harjoittelevat tyttökiekkokoulun kanssa samalla vuorolla sunnuntaisin Toivalan tuplajäillä klo 18.15-19.15

Tärkeintä U10 -tyttöjen toiminnassa on lasten innostaminen lajiin ja liikuntaan. Lapsen kanssa opetellaan perusasioita hyvästä käyttäytymisestä ja harjoitellaan keskittymistä ja ohjeiden kuuntelemista. Lisäksi opetellaan ryhmässä toimimista ja muiden huomioon ottamista. Jääharjoittelun tavoitteena on opettaa lapselle monipuolisesti jääkiekon lajitekniikoita (luistelu, kiekonhallinta, syöttäminen ja laukominen) ja perusajatukset hyökkäys- ja puolustuspelaamisesta.

U10 -tytöt pelaavat pelitällejä niin alueen U10 -tyttöjä vastaan kuin alueen U8/U9 poikia vastaan.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan TÄSTÄ

U12 TYTÖT

Juniori-KalPan U12 tytöissä pelaavat seuran 2010-2011 syntyneet tytöt sekä 2005-2009 vähemmän pelanneet ja vasta-aloittaneet tytöt. U12 tytöt harjoittelevat kolme kertaa viikossa (ma 18.30-19.30, ke 17.15-18.15 sekö to 17.15-18.15) Toivalan tuplajäillä. He ovat tällä kaudella mukana U12 -tyttöjen sarjassa sekä U10 Leijonaliigassa. Näiden pelien lisäksi pelataan pelitällejä alueen muita tyttöjoukkueita vastaan.

U12 -tyttöjen toiminnassa tärkeintä on syventää lasten innostumista jääkiekkoon ja liikuntaan ja herättää kiinnostuminen itsensä kehittämiseen. Tavoitteena on lisätä lapsen itsetuntemusta ja vahvistaa lapsen itseluottamusta. Lapsi oppii noudattamaan seuran arvoja ja joukkueen pelisääntöjä.

Jääharjoittelun tavoitteena on jalostaa aiemmin opittuja lajitekniikoita (luistelu, kiekonhallinta, syöttäminen ja laukominen) kokonaisvaltaiseksi lajitaidoksi. Oheisharjoittelussa huomioidaan herkkyyskaudet. Tavoitteena on kehittää monipuoliset perusliikuntataidot omaava, ryhdikäs ja jäntevä jääkiekkoilijan alku.

Mukaan tähän toimintaan ovat tervetulleet kaikki jääkiekosta kiinnostuneet 2009-2005 syntyneet tytöt. Aikaisempaa kokemusta jääkiekon pelaamisesta ei tarvitse olla!

Ilmoittaudu mukaan toimintaan TÄSTÄ

U15 -TYTÖT

Juniori-KalPan U15 -tyttöjen joukkue koostuu niin kalpalaisista tytöistä kuin maakunnan tyttökiekkoilijoista. Juniori-KalPan U15 ikäluokan tytöt harjoittelevat yhdessä U12 -tyttöjen kanssa ja harjoituksia on kolmesti viikossa (ma 18.30-19.30, ke 17.15-18.15 ja to 17.15-18.15). U15 -tytöt pelaavat U15 -tyttöjen sarjaa sekä U13AA poikien alueellista sarjaa.

U15 -tytöissä tavoitteena on valmistaa pelaaja kilpaurheilun vaatimuksiin. Omatoimisuudessa pelaaja ottaa enemmän vastuuta omasta kehittymisestään niin jäällä kuin jään ulkopuolella. Pelaaja osaa noudattaa joukkueen pelisääntöjä ja toimii seuran arvojen mukaisesti. Jääharjoittelu painottuu laji- ja pelitaitojen toteuttamiseen luistelusta, muuttuvissa pelitilanteissa. Pelaajan valmiuksia kaksinkamppailupelaamiseen kehitetään edelleen. Lisäksi pelaaja oppii pelaamaan eri pelitilannerooleissa (kiekollinen hyökkääjä, kiekoton hyökkääjä, kiekollisen puolustaja, kiekottoman puolustaja) ja saa valmiudet pelata eri pelipaikoilla. Oheisharjoittelussa kehitetään tasapuolisesti pelaajan fyysisiä ominaisuuksia yksilöllinen kasvu ja herkkyyskaudet huomioiden. Omatoimisen harjoittelun aloittaminen. Tavoitteena on valmistaa pelaaja kovenevaan fyysiseen harjoitteluun.


TYTTÖKIEKOSSA TAPAHTUU!

AVOIMET HARJOITUKSET

Juniori-KalPa järjestää syyskuussa avoimia harjoituksia tyttökiekkojoukkueissa Toivalan Tuplajäillä. Avoimiin harjoituksiin voi tulla kokeilemaan jääkiekon harrastamista ilmaiseksi oman ikäisten joukkueiden vuorolle. Varusteiksi riittää luistimet, maila, ristikollinen kypärä ja jääkiekkohanskat. Myös joukkue harjoittelee avoimissa harjoituksissa samalla varustemäärällä. Tapahtumiin osallistujilla tulee olla voimassa oma tapaturmavakuutus.

  • Su 26.9. klo 18.15-19.15 U10 tytöt (2012 ja nuoremmat)
  • Ma 27.9. klo 18.30-19.30 U12-U15 tytöt (2011 ja vanhemmat)

Ilmoittautuminen avoimiin harjoituksiin TÄSTÄ.

GHD – Girls Hockey Day

GHD on tytöille suunnattu ilmainen jääkiekon kokeilutapahtuma kaikenikäisille tytöille. GHD järjestetään tänä vuonna Kuopiossa sunnuntaina 3.10.2021 Niiralan jäähallissa KalPa naisten liigapelin KalPa-HPK yhteydessä. Lisätietoa tapahtumasta tulee ensi viikolla (viikolla 38) ja samalla avataan ilmoittautuminen mukaan tapahtumaan! Seuraathan siis niin Juniori-KalPan nettisivuja kuin Some -kanavia.

SYYSLOMALEIRI

Perinteikäs tyttöjen syyslomaleiripäivä järjestetään perjantaina 22.10.2021 Toivalan tuplajäillä. Leiri on tarkoitettu kaikille 2004 syntyneille ja nuoremmille tyttökiekkoilijoille. Leirillä osallistujat jaetaan ryhmiin iän ja taitotason mukaan. Lisätietoa leiristä julkaistaan viikolla 37 ja samalla aukeaa myös ilmoittautuminen leirille. Seuraathan siis niin Juniori-KalPan nettisivuja kuin Some -kanavia.

TERVETULOA MUKAAN TYTTÖKIEKKOTOIMINTAAN!