16
JOU
17.00
B SM, B-nuorten SM alkusarja

KalPa - Pelicans  

Niiralan Monttu

KalPa – Pelicans 9-2 (5-0, 1-0, 3-2)

Kun kerran pelataan alkusarjan viimeinen peli, niin sit pelataan. Ja pelataan kunnolla. Yhdeksän tehtyä oikeuttaa jo suulle pienen hymyn kareen.

KalPa aloittaa hyvällä jalalla. Parivaljakko Niklas Meriläinen ja Jeremi Tammela. Siinä on Parivaljakko isolla P:llä tai jopa kahdella. Kolme puoli minuuttia pelattu, Jeremi Tammela syöttää Niklas Meriläisen vapaaseen tekopaikkaan. 1-0. Kaksi minuuttia myöhemmin Andreas Okany Taneli Kovaniemen syötöstä laukoo. Ripari Kimi Viljakaiselle, hieno sivuun veto ja sieltä varma pöysä. 2-0. Par er minnuuttia myöhemmin Andreas Okany syöttää illan tehomiehelle Kimi Viljakaiselle, joka ottaa B pisteeltä potkun maalia kohden, hyvässä peliasennossa, kiekko varmasti lavassa, rauhassa katse ylös. Target ja kling yläriman kautta 3-0. KalPan YV. Niklas Meriläiselle syöttö Niilo Romppaselta, varma ylöstuonti vasemmalta alueelle, leikkaus vähän keskemmälle ja syöttö täysin vapaaseen tilaan Jeremi Tammelalle ja 4-0. Seuraava KalPan YV. Kiekko Kimi Viljakaiselta Niklas Meriläiselle, rauhassa vasemmalta B-pisteen takakaarelle, lämäri ja takuuvarma 5-0. Pelsu vaihtaa mokkea. Eka erä kokonaisuudessaan erittäin raikasta, ellen sanoisi jopa ilottelevaa pelaamista ja erä pakettiin luvuin 5-0.

Toisen erän alku on tasaisempaa, varsinkin KalPan perättäiset jäähyt antoi Pelsuille otetta. Tasavoimalla KalPa kyllä vei yhä peliä, vaikkei ehkä enää ihan yhtä suvereenisti kuin ensimmäisessä erässä. Ja KalPa otti palkinnon. Kasper Tarvainen syöttää Santeri Yli-Suutalalle, joka ampuu rannarin läheltä siniviivaa. Rannariin Elias Koposelta kosketus ja kiekon liikeradan muotos yllätti pelsuvahdin kuin talvi autoilijat. 6-0. Erän lopussa KalPalle jäähy, jonka aikana pelsut saivat härdelliä Juha Jatkolan vartioimalle maalille, kilahtipa kerran ylärimakin, mutta nolla säilyi. Tauolle tilanteessa 6-0.

Erän alussa Pelsun ylivoima loppuu, kiekko ylös ja Pelsumaalin eteen, ei mee, uudestaan ei mee, kolmas kerta toden sanoo. 7-0 ja Parivaljakon lisäksi KalPasta löytyy myös muita megaonnistujia, sillä asialla taas kolmikko Taneli Kovaniemi, Andreas Okany ja Kimi Viljakainen, jolle tuli samalla tältä illalta hattu täyteen. Hyvä Kimi, eikä tässä vielä kaikki. Pelsuillakin pari paikkaa, mut kaverin viimeistely kyl tökkii. Jäähyjä. Sitten The Parivaljakko Koponen, Meriläinen pisti pörröten niin, että pelikaanilta meni pää sekaisin ja turkoosii ukkoo oli pötköllään vaikka miten päin. Lopulta kiekko rauhassa sivuun ja lätty tyhjiin. 8-0. Vähän näyttää väliltä sillä, että kaikki kaverin puolella ei keskity enää pelaamiseen, vaan enempi rikkomiseen. No siihen paras kuitti on 9-0. Pikkusen pehmeetä pelaamista omassa päässä ja nolla meni rikki. 9-1. Lopulta hässäkkää KalPan maalilla kaverin ylivoimalla. 9-2.

Pisteille tänään Kimi Viljakainen 4+1, Niklas Meriläinen 2+2, Elias Koponen 2+0, Jeremi Tammela 1+1, Andreas Okany 0+4, Taneli Kovaniemi 0+2, sekä Santeri Yli-Suutala, Niilo Romppanen, Kasper Tarvainen ja Sakke Vallius 0+1. Juha Jatkola torjui KalPan maalilla 23 kertaa.

Siinäpä se sit oli. Tämän vuoden B-nuorten SM-alkusarja. Tuloksena neljäs sija ja ansaittu paikka SM-sarjassa. Komia oli kyllä päätös. Nyt vähän harjoittelua, yks joulu ja sitten jatkuu B-nuorten SM-sarja.

#kotivoitto #maalijuhlaa#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista