9
JOU
16.15
B SM, B-nuorten SM alkusarja

KalPa - Kärpät  

Niiralan Monttu

KalPa – Kärpät 4–8 (1-3, 1-3, 2-2)


Kiekko jäähän. Luistin liikkeelle. Molemmat lähtevät peliin hyvällä jalalla. Oululaiset laukovat paljon ja joka paikasta. Paine on enemmän KalPan päädyssä ja ajassa 2.45 oululaiset kaatavat kylmää vettä isäntien niskaan. 0-1. Peli aaltoilee, mutta yhä Kärpät saavat pelin painopisteen enemmän KalPan päätyyn kuin päinvastoin. Erän puolivälissä isännille kaksi jäähyä, joiden seurauksena 43 sekuntia kahden vajaalla. Pohjoisen pojat rankaisevatYV:lla. Kahdesti. Ensin YV2:lla nollakahteen ja sitten YV:lla nollakolmeen. Viimeisen vitosen aikana KalPa nostaa karvaustaan ja kovempi paine alkaa puremaan vastustajaan. Kilpirinnat saavat avausmaalin (Atte Tiitinen, Niklas Meriläinen ja Jeremi Tammela), sekä muutaman muun asiallisen pyörityksen ja tilanteen Kärppäpäätyyn.

Kärpät tulee toiseen – niin kuin tulivat ekaankin – erään todella raikkaalla liikkeellä. Pelin painopiste valuu kuin itsestään liikkuvien Kärppien toimesta KalPa päätyyn. Kaveri nousee oikeasta reunasta ylös ja tarkka ranneveto etuyläkulmaan painuu sisään. 1-4. Paine jatkuu ja peli pyörii pääsääntöisesti KalPan päässä.

Todella vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Molemmilta joukkueilta.

KalPa saa vähitellen aika-ajoin painetta Kärppäpäätyyn. Niin nytkin, kun Niilo Romppasen syötöstä Santeri Yli-Suutala vetää siniviivalta ja Atte Tiitinen ohjaa kauniisti putken kautta sisään. 2-4. Ylivoima KalPalle. Ei tulosta ja YV loppuessa Kärpät tuo kiekon puolihuolimattomasti sinisen yli. Sivuttaissyöttö, josta ohjaustyyppinen jatko yllättää sivuttaisliikkeessä olevan Juha Jatkolan. 2-5. Aivan erän lopulla - kiekon liikkuessa siniviivan tuntumassa - Kalpa maalin edessä kaksi armotonta paria vääntää. Ja parit vääntävät maalinedustan herruudesta. Kiekko liikkuu siniviivan tuntumassa. Ja vääntö maalin edessä jatkuu. Lopulta Kärppäveto ohittaa paininelikon ja kilahtaa maalin perukoille. 2-6.

Nostiko kärpät vähän jalkaa kaasulta vai mitä, mutta kalpalaiset alkavat toisteisesti ennättää irtokiekoille ensimmäisenä, voittaa kaksinkamppailuja jne. Peli kuitenkin aaltoilee päästä päähän ja molemmilla on hetkensä. Armoton avohärdelli kalpamaalilla ja lopulta kiekko kärppäpelurille, joka saa sohittua kiekon sisään. 2-7. Välittömästi kärppämaalin jälkeen kaksykkönen toiseen päähän, Arttu Kauniston ja Elias Koposen syötöistä Jeremi Tammelalta jäätävä viimeistely. 3-7. YV Kärpille. Syöttö menee keskustan läpi ja varma viimeistely vie pelin lukemiin 3-8.

Luistin liikkuu, laidat paukkuvat. Liikutaan, luistellaan, väännetään, kamppaillaan ja taklataan. Rehdisti, mutta kovaa.

Kasper Tarvainen syötöstä Juuso Rousu vie väkisin kiekon sisään, ajaa keskelle ja syöttää Elias Koposelle, joka pistää limpun aivan alapesään. 4-8. What a tahtomaali! 35 sekuntia ja summeri soi.

Mitä tästä opimme? KalPa – Kärpät oli taas kahden erittäin luisteluvoimaisen ja eteenpäin pyrkivän joukkueen kohtaaminen. Vauhdikasta, tapahtumarikasta ja viihdyttävää peliä, niin kuin aina näiden joukkueiden kohdatessa. Tästä pelistä kannattaa muistaa se, ettei Kärppien tasoista joukkuetta juuri kannata ylivoimalle päästää (tekivät 3 YV maalia). Ja se, että paineistuksen alla Kärpätkin alkaa taipua ja maalipaikoille päästään. Tahto, jalat, tahto ja eikun etiäpäin.

KalPasta tänään pisteille Atte Tiitinen 2+0, Elias Koponen 1+1, Jeremi Tammela 1+1, sekä Santeri Yli-Suutala 0+1, Niilo Romppanen 0+1, Kasper Tarvainen 0+1, Arttu Kaunisto 0+1, Niklas Meriläinen 0+1 ja Juuso Rousu 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 36 kertaa.

#eihuonollehävitty #taitokasvaayhdessä#KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista