Esittely
Ottelutilastot
KalPa - Kärpät
2018-2019 - B SM - B-nuorten SM alkusarja
Klo 16:15 Niiralan Monttu
9
Jou

Ennakkoinfo


Toimitsijaryhmä 4

Kioski Kaunisto, Korhonen ja Tammela

Otteluennakko


B-nuorten SM-alkusarjaottelu KalPa – Kärpät 9.12.2018 16:15 Niiralan Montussa

Vapaa pääsy ja paikalla kanttiini!

B-nuorten alkusarjan ylivoimaisessa johdossa oleva Kärpät tulevat testaamaan KalPan päivän kunnon. Kärpät ovat hävinneet kaudella vain yhden pelin varsinaisella peliajalla. KalPalle. Tosin toisessa joukkueiden välisessä sarjapelissä tuli kärsään puhtaasti 4-0. Molemmat sarjapelit on pelattu Raksilassa, joten nyt joukkueiden sarjapelien ensikohtaaminen Niiralan montussa. Elokuussa Niiralan montussa pelatussa harjoituspelissä KalPa kurmuutti Kärppiä 4-1. Siinäpä sitä lähtöaskeleita sunnuntain peliin.

Tutkistellaan vähän kahta eri mittaista kuntopuntaria: 5 viimeistä ja 10 viimeistä peliä. Kärpät ovat sarjan piste/ottelutilaston kärjessä niin viiden ja kymmenen viimeisen pelin kuin koko sarjankin osalta. KalPan kuntopuntari pisteiden osalta on hieman laskenut: viiden viimeisen pelin saldo on 1,6 Pistettä/Ottelu, 10 viimeisen pelin 1,9 P/O, kun koko sarjan osalta ollaan saldossa 1,97 P/O (Kärppien vastaava lista on jäätävät: täydet 3 P/O, 2,8 P/O ja 2,75 P/O). Mutta hieman ehkä yllättäinkin KalPa on viime aikoina tehnyt enemmän maaleja kuin Kärpät: KalPa on tehtaillut maaleja seuraavasti 4,4 TM/O sekä 5, että 10 viimeisen pelin kuntopuntareissa, kun Kärpillä vastaavat luvut ovat olleet ”vain” 3,4 TM/O ja 3,8 TM/O (koko sarjan luvut ovat toisinpäin Kärpät 4,74 TM/O ja KalPa 3,71 TM/O). Valitettavasti KalPan maalihanojen avautuminen on samanaikaisesti – jos ei avannut niin ainakin – jättänyt enemmän ovet raolleen myös omassa päässä: sillä päästetyissä maaleissa 5 viimeistä peliä ovat menneet 3,8 PM/O ja 10 viimeistä peliä 2,8 PM/O, jotka oikeuttavat päästettyjen maalien kuntopuntareissa KalPan vasta sijoille 10 ja 6. Kärpillä peli on taas tarkentunut, sillä Kärppien päästetyt maalit viiden viimeisen pelin osalta on vain 0,8 PM/O ja kymmenenkin pelin osalta erittäin hyvä 1,5 PM/O (koko kausikin ”ihan ok”-tasolla 1,85 PM/O).

Jepjep, siitäpä sitä siten lähdetään katsomaan miten KalPan kuntopuntareiden valossa selvästi parantunut maalintekokyky puree Kärppien tiivistyneeseen oman pään peliin. Ja vastaavasti miten kuntapuntareiden mukaan heikentynyt Kärppähyökkäys jauhaa KalPan päädyssä. Kärpäthän eivät ole Kuopiossa tällä kaudella voittaneet ?. Se tietää, joka näkee. Ja se näkee, joka tulee sunnuntaina 9.12.2018 Niiralan monttuun 16.15.

SUNNUNTAI ON PELIPÄIVÄ!

#kotipeli #pelipäiväparaspäivä#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi

KalPa – Kärpät 4–8 (1-3, 1-3, 2-2)Kiekko jäähän. Luistin liikkeelle. Molemmat lähtevät peliin hyvällä jalalla. Oululaiset laukovat paljon ja joka paikasta. Paine on enemmän KalPan päädyssä ja ajassa 2.45 oululaiset kaatavat kylmää vettä isäntien niskaan. 0-1. Peli aaltoilee, mutta yhä Kärpät saavat pelin painopisteen enemmän KalPan päätyyn kuin päinvastoin. Erän puolivälissä isännille kaksi jäähyä, joiden seurauksena 43 sekuntia kahden vajaalla. Pohjoisen pojat rankaisevatYV:lla. Kahdesti. Ensin YV2:lla nollakahteen ja sitten YV:lla nollakolmeen. Viimeisen vitosen aikana KalPa nostaa karvaustaan ja kovempi paine alkaa puremaan vastustajaan. Kilpirinnat saavat avausmaalin (Atte Tiitinen, Niklas Meriläinen ja Jeremi Tammela), sekä muutaman muun asiallisen pyörityksen ja tilanteen Kärppäpäätyyn.

Kärpät tulee toiseen – niin kuin tulivat ekaankin – erään todella raikkaalla liikkeellä. Pelin painopiste valuu kuin itsestään liikkuvien Kärppien toimesta KalPa päätyyn. Kaveri nousee oikeasta reunasta ylös ja tarkka ranneveto etuyläkulmaan painuu sisään. 1-4. Paine jatkuu ja peli pyörii pääsääntöisesti KalPan päässä.

Todella vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Molemmilta joukkueilta.

KalPa saa vähitellen aika-ajoin painetta Kärppäpäätyyn. Niin nytkin, kun Niilo Romppasen syötöstä Santeri Yli-Suutala vetää siniviivalta ja Atte Tiitinen ohjaa kauniisti putken kautta sisään. 2-4. Ylivoima KalPalle. Ei tulosta ja YV loppuessa Kärpät tuo kiekon puolihuolimattomasti sinisen yli. Sivuttaissyöttö, josta ohjaustyyppinen jatko yllättää sivuttaisliikkeessä olevan Juha Jatkolan. 2-5. Aivan erän lopulla - kiekon liikkuessa siniviivan tuntumassa - Kalpa maalin edessä kaksi armotonta paria vääntää. Ja parit vääntävät maalinedustan herruudesta. Kiekko liikkuu siniviivan tuntumassa. Ja vääntö maalin edessä jatkuu. Lopulta Kärppäveto ohittaa paininelikon ja kilahtaa maalin perukoille. 2-6.

Nostiko kärpät vähän jalkaa kaasulta vai mitä, mutta kalpalaiset alkavat toisteisesti ennättää irtokiekoille ensimmäisenä, voittaa kaksinkamppailuja jne. Peli kuitenkin aaltoilee päästä päähän ja molemmilla on hetkensä. Armoton avohärdelli kalpamaalilla ja lopulta kiekko kärppäpelurille, joka saa sohittua kiekon sisään. 2-7. Välittömästi kärppämaalin jälkeen kaksykkönen toiseen päähän, Arttu Kauniston ja Elias Koposen syötöistä Jeremi Tammelalta jäätävä viimeistely. 3-7. YV Kärpille. Syöttö menee keskustan läpi ja varma viimeistely vie pelin lukemiin 3-8.

Luistin liikkuu, laidat paukkuvat. Liikutaan, luistellaan, väännetään, kamppaillaan ja taklataan. Rehdisti, mutta kovaa.

Kasper Tarvainen syötöstä Juuso Rousu vie väkisin kiekon sisään, ajaa keskelle ja syöttää Elias Koposelle, joka pistää limpun aivan alapesään. 4-8. What a tahtomaali! 35 sekuntia ja summeri soi.

Mitä tästä opimme? KalPa – Kärpät oli taas kahden erittäin luisteluvoimaisen ja eteenpäin pyrkivän joukkueen kohtaaminen. Vauhdikasta, tapahtumarikasta ja viihdyttävää peliä, niin kuin aina näiden joukkueiden kohdatessa. Tästä pelistä kannattaa muistaa se, ettei Kärppien tasoista joukkuetta juuri kannata ylivoimalle päästää (tekivät 3 YV maalia). Ja se, että paineistuksen alla Kärpätkin alkaa taipua ja maalipaikoille päästään. Tahto, jalat, tahto ja eikun etiäpäin.

KalPasta tänään pisteille Atte Tiitinen 2+0, Elias Koponen 1+1, Jeremi Tammela 1+1, sekä Santeri Yli-Suutala 0+1, Niilo Romppanen 0+1, Kasper Tarvainen 0+1, Arttu Kaunisto 0+1, Niklas Meriläinen 0+1 ja Juuso Rousu 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 36 kertaa.

#eihuonollehävitty #taitokasvaayhdessä#KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Juniori-KalPa ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat