B SM, B-nuorten SM alkusarja

JYP - KalPa

Jyväskylä

JYP – KalPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Nyt ei repsahtanut! Matematiikan peruskurssi 2: jos omiin ei tule yhtään maalia, niin harvoin silloin häviää.

Vaikkei peli ehkä ollut kauden jalkavinta, niin harvassa oli tänään ne tilanteet, joissa JYP:llä oli oikeasti vaarallinen maalintekopaikka. Ja silloin kun oli, niin Juha Jatkola KalPan maalilla jäätävästi nollasi JYPiläisten yritykset.

Aloitus oli ehkä vähän varovainen, mutta vähitellen Kilpirinnat pääsivät liikekannalle ja kahdeksan minuutin kohdalla case yhteistyö: Jeremi Tammela karvaa oman siniviivan alla kiekon, syöttää nopeasti Niklas Meriläisen yksykköseen, Niklas tuo kiekon oikeasta laidasta hyökkäysalueelle, leikkaa keskelle ja jättää taakse Jeremille ja siirtyy samalla takatolpalle, jonne saakin kiekon välittömästi takaisin ja musta varmasti pussiin. Kaunista. Kaunista. Maalin jälkeen KalPa hallitsee peliä, mutta erän lopussa peli alkaa taas pyöriä enemmissä määrin KalPan päädyssä.

Toinen erä aaltoilee päästä päähän, mutta varsinaisia maalipaikkoja on vähän. Tosin erän puoli välissä KalPan ylivoima pyöritti näyttävästi ja sai luotua useita hyviä vetoja, mutta tällä kertaa palkkiota ei saatu. Aivan erän lopulla Juha Jatkola venyi näyttävään patjatorjuntaan ja näin toiselle erätauolle liu’uttiin edelleen 0-1 lukemista.

Kolmannessa erässä peli jatkui samankaltaisena. Kolmoskenttä oli kuitenkin päättänyt ratkaista pelin: tällä kertaa onnistunut karvaus keskialueella by Kasper Tarvainen, nopea kääntö Jeremi Tammelalle, joka vie kiekon alueelle oikeasta laidasta ja syöttää – yllätys, yllätys – takatolpalle vapaaksi kiiruhtaneelle Niklas Meriläiselle ja hupsista keikkaa, 0-2 oli tosiasia. JYP pääsi loppuerästä takaa-ajon makuun ja niskan päälle ja saikin luotua muutaman maalipaikan, mutta Juha Jatkola napsi nämä varmasti pois. Lopulta pari viimeistä minuuttia kuudella viittä vastaan JYP painoi pelin väkisellä KalPa päätyyn. Muutama sekunti ennen pelin loppua Niilo Romppanen ottaa torjunnasta kimmonneen kiekon haltuun, kääntyy ja ”puolihuolimattomasti” ”vippaa” kiekon yli JYPiläisten… tyhjänä odottavaan JYP-maaliin. 0-3, kiekko jäähän, 3 sekuntia ja 3 pistettä himpeen.

Pisteille tänään kolmosketjun kolmikko (Niklas Meriläinen 2+0, Jeremi Tammela 0+2 sekä Kasper Tarvainen 0+1) ja Niilo Romppanen 1+0, KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 25 kertaa nollapelissä.

Ja tiijättekö mitä? Jatkuu huomenna! Ja tällä kertaa kotoisassa Niiralan montussa. Ja vastassa taas JYP.

Special thanks to JYP, joka striimaa ottelut Youtubeen. Tämän päiväinen JYP-KalPa -peli katsottavissa https://www.youtube.com/watch?v=T34a_e69oVE