KalPa - Lukko

Niiralan Monttu

KalPa – Lukko 6-1 (4-1, 2-0, 0-0)

Ilotulitus vol II.

Tuli sitten otettua revanssi Lukosta ja kerralla kunnolla. Ihan ensimmäisen erän alussa Lukko sai muutaman pahan paikan ihan ykkössektorista, mutta hyvin pian selvisi, että tänään KalPa vie ja Lukko on auki. Ajassa 14:22 näyttää kuitenkin, että Lukko ei sittenkään anna avaimia ilman taistelua ja tulee 1-1 tasoihin. Mutta sitten alkaa ilotulitus ja KalPa tekee minuutti 40 sekuntiin kolme maalia ja Lukon selkäranka alkaa natista ja mokke menee vaihtoon.

Toinen erä olikin sitten varsinaista hurjastelua ja hyviä maalipaikkoja tuli kentän molempiin päihin, Lukko vaan ei onnistunut viimeistelyssä, mutta KalPa teki vielä kaksi. Viimeiseen erään siis lähdettiin 6-1 kotijohdossa. Liekö ollut väsymystä pitkistä bussimatkoista vai oliko KalPan selvät johtolukemat nujertanut Lukon henkisen voitontahdon, mutta viimeisessä erässä vieraat eivät enää oikein päässeet sille tasolle kuin mitä maalintekeminen vaatii, hetkittäisiä YV:lla tapahtuneita painostusjaksoja lukuun ottamatta. Mutta oli KalPankin enin kiihko maalintekoon laantunut, vaikka joitakin nättejä syöttöjä tai kuvioita hyökkäyspäässä nähtiinkin.

Kokonaisuudessaan tänään hyökättiin iloisesti tahtoen tehdä maaleja. Hyökkäyksissä oli paljon mukana savolaesta juonikkuutta ja pelissä nähtiin lukemattomia ovelia syöttöjä parhaalle maalintekosektorille, josta usein onnistuttiin vetämään tai ohjaamaan kohti maalia. Samalla -varsinkin toisessa erässä – vastustajalle avautui useampiakin kaksykkösiä sun muita maalipaikkoja. Mutta ei ajatella kielteisesti vaan keskitytään positiivisiin asioihin: luovaan, vapautuneeseen hyökkäyspelaamiseen, onnistumisiin. Eikä puolustus-/maalivahtipelaaminenkaan ihan penkinalle mennyt, kun viikonlopulta on takataskussa täysi kuuden pisteen pistepotti murskaavalla maalierolla 14-2.

Iloitaan hetki ja palataan arkena sorvin ääreen, mutta pidetään silloinkin mielessä muistikuvat onnistumista.

Ilotulituksen vol II hedelmät poimivat Elias Koponen ja Kasper Tarvainen 2+0, Niklas Meriläinen 0+2, Kimi Viljakainen ja Arttu Kaunisto 1+0, sekä Topi Heiskanen, Joonas Kärkkäinen, Ville Kivimäki, Janne Karhunen, Andreas Okany ja Jeremi Tammela 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 28 kertaa.

Viikonlopulta kokonaisuudessaan 35 pistettä, jotka jakautuivat 16 eri pelaajalle! Tämän lisäksi maalivahdeille ”ihan ok” prosentit 94,44 % ja 96,55 %.