B SM, B-nuorten SM alkusarja

Jokerit - KalPa

Helsinki

Jokerit – KalPa 2 – 3 JA (0-0, 0-2, 2-0, 0-1)

Tasaista on, tasaista. Eka matsi Kuopiossa KalPalle 3-2 voittolaukauksilla ja nyt 2-3 KalPalle jatkoajalla. Mutta henkisesti vahva joukkue vääntää tasaiset pelit voitoiksi!

Heti alusta asti jalka oli vahvasti kaasulla, molemmilla. Ensimmäinen erä oli vauhdikas ja rikkonainen, eivätkä jäähyt ainakaan tätä rikkonaisuutta vähentäneet. 1. erän jälkeen taululla kiikarit (suom. huom. 0-0 ????). Toisessa erässä KalPa jätti viimeisenkin vieraskoreuden ja pisti luistimen liikkumaan narripaitoja rivakammin. Ja se palkittiin ajassa 24:31 kun Kimi Viljakainen laukoi Ville Kivimäen syötöstä ja Jokeri-veskarin takapatjatorjunnasta tuleen riparin viimeisteli Veikka Hahl: 0-1. Erän loppupuolella Viljakainen-Kivimäki-parivaljakko vahvistettuna tällä kertaa Kasperi Lehtosella hienon syöttökuvion päätteeksi huudatti taas pienilukuista, mutta sitäkin eläytyvämpää vierasyleisöä: 0-2, joka jäi myös tulostaululle erätauon alkaessa.

Kolmannessa erässä Jokerit jäähyilyillään tarjosivat KalPalle mahdollisuuden pelin ”tappamiseen”. Mutta ei onnistunut ja taisipa kilpisydämeen hiipiä pienoinen hyvänolon tunne ja usko kolmesta vieraspisteestä, kun lapikas vähän nousi kaasulta. Eipä kestä näissä karkeloissa tehdä sellaista, kuten Jokerit opettivat. Ensin kavennus takatolpalta ja lopulta ajassa 56:16 tasan kahteen-kahteen. Maaleja ei varsinaisella peliajalla enää syntynyt, mutta pelin ratkaisun alkusykäys saatiin ajassa 59:56 Jokeri-jäähyn merkeissä. Hetkeä myöhemmin, kun oli pelattu 7 sekuntia jatkoaikaa, joutui jo toinen Jokeripeluri jäähylle. KalPalla 1:53 aikaa viis-kolmosella niitata jokerit kanveesiin ja jatkaa KalPan katkeamatonta vieraspelivoittoputkea. 1:10 myöhemmin Andreas Okany Niklas Meriläisen syötöstä teki mitä pitikin eli voittomaalin: over and out ja 2-3 jatkoajalla KalPalle. Samalla keltamustat katkaisivat Jokereiden murtumattoman kotitaian.

Pistenikkareina KalPasta tänään toimivat Kimi Viljakainen 1+1, Veikka Hahl 1+0, Andreas Okany 1+0, sekä Ville Kivimäki 0+2, Niklas Meriläinen 0+1 ja Kasperi Lehtonen 0+1. KalPan tolppien välissä Juha Jatkola esti maalin 35 kertaa.

Kyllä kelpaa taas ajella kotio vieraspelireissulta, kun kotiintuomisina on 4 lisäpistettä ja kaksi voittoa jatkoksi vierasvoittoputkeen.