B SM, B-nuorten SM playoff

Jokerit - KalPa

Helsinki

Jokerit – KalPa 5–4 (0-1, 0-3, 5-0)

Isännät aloittaa ryminällä, mutta ei kilpirinnat paljon heikommaksi jää. Vajaa 7 min ja kaverille koukkujäähy. YV alun jälkeen Jokereiden aktiivinen alivoima puree, eikä KalPa saa oikein YV:a saada oikein pyörimään. CX 0-1. Jokerit pyörittää YV:a, siniviivalla sinitakit jo nostaa kädet tuuletukseen, mut ei pitäis nuolaista ennen kuin tipahtaa. Vauhdikas erä, jossa molemmilla paikkansa ja monentuminsa. Erän torjunnat Jokerit 10 – KalPa 7.

Jokerit tulee armo ryminällä toiseenkin erään. Ja heti emä härdelli KalPamaalille. KalPa kuitenkin kuittaa nopeasti, kun Aleksi Käyrä viimeistelee Benjamin Korhosen ja Atte Tiitisen syötöistä. 2-1. Jokerit painaa ja KalPamaalilla Eikka Kokkonen saa painaa duunia hikipäässä. KalPallakin on tilanteensa, mutta Jokerit tulee väellä ja voimalla kohti KalPapäätyä. Mut sitten: Jeremi Tammela syöttää keskialueelle Aleksi Käyrälle, joka nostaa puolihuolimattomasti laidasta. Ja syöttää poikittain maalineteen Benjamin Korhoselle. Kliininen viimeistely ja maalilaulut soimaan. Tai siis soimaan, jos oltaisiin kotona. Puoli minuuttia lisää ja taas soitellaan mielessä KalPan maalilaulua. Tällä kertaa tekijä Atte Tiitinen, syötöt Aleksi käyrälle ja Benjamin Korhoselle. 0-4. KalPaYV:lla sinitakki pääsee läpi. Ja kaatuu maalinedessä tuomarin mielestä rankin arvoisesti. Mut ihan sama Eikka Kokkonen otti Jokerilaukojasta puhtaan selätysvoiton. Torjuntoja tuntuu jotenkin kertyvän todella paljon kotijoukkueelle, mut enivei kirjoihin ja kansiin erästä kirjataan Jokereille 20 ja KalPalle 15 torjuntaa.

Viimeistä viedään. Tiedoksi, että etäseuraajille Ruudussa ei ole ollut ääntä ollenkaan ja nyt ei näy kuvakaan.

Tultiinko takki auki tai ainakin jonkinlainen hyvänolontunne takissa kolmanteen erään, mutta ensi potkuista lähtien ollaan potku perässä. Jokerit pääsee vetämään maskin takaa ja KalPan nolla on rikki… kylmä suihku keltaiseen niskaan… ei vielä herätä, kun heti herään veto suoraan sivuttaissyötöstä heiluttaa verkkoja taas ja yllättäen tilanne on 2-4. Playoff hengessä vähän nujakoidaan ja tuomariäänin jäähyjä enemmän vieraille. Tätä seuranneessa kotijoukkueen ylivoimassa Jokerimylly jauhaa ja lopulta tarkka veto viivasta kaventaa pelin jo kolmeneljään. KalPan aikalisä. KalPalle hyökkäyspään kamppijäähy. Keltamustien lasien läpi katsottuna ehkä vähän kevyesti. Nyt siis testataan TOSISSAAN KalPan alivoimaa. Jokerit saa kiekon jo maaliin, mutta ei hyväksytä. Seuraavassa Jokerihyökkäyksessä alkuvoimainen KalPa jää vähän jälkeen ja kiekko on tunnetusti miestä nopeampi: Jokerikaveri pääsee nousemaan vapaasti B-pisteiden väliin ja tarkka laukaus tasoittaa pelin. Ja heti perään isännät menee johtoon. Jokerit jäädyttää peliä ja KalPa saa maalivahdin pois vasta ihan viime sekunneiksi, muttei pysty tasoittamaan enää ottelua. Erän torjunnat Jokerit 6 - KalPa 4.

Oppia ikä kaikki, 40 minuuttia ei ole 60 minuuttia. Nollaneljä muuttui maalin tappioksi. Mutta kaksi ensimmäistä erää – ja varsinkin erinomainen toinen erä – mielessä kohti kotia ja huomista kohtaamista Niiralan montussa.

KalPasta pisteille tänään Benjamin Korhonen 1+2, Aleksi Käyrä 1+2, Atte Tiitinen 1+1, Niklas Meriläinen 1+0, Jeremi Tammela 0+2 ja Juuso Rousu 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 26 kertaa.

#playoffit #välierä #vikassajäätiinjälkeen #keväthurmaa #pelipäiväparaspäivä #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi