Esittely
Ottelutilastot
KalPa - HPK
2018-2019 - B SM - B-nuorten SM-sarja
Klo 14:45 Niiralan Monttu
17
Maa

Ennakkoinfo


Toimitsijaryhmä 3

Kioski Romppanen Niilo ja Vallius

Otteluennakko


B-nuorten SM-sarjan ottelu KalPa – HPK 17.3.2019 klo 14:45 Niiralan montussa.

Nyt kaikki hallille! Runkosarjan viimeinen peli ja samalla kertaa HPK:n ensimmäinen vierailu Niiralan montussa. Paikalla tietenkin maankuulu KalPa B:n kanttiini!

https://www.facebook.com/events/324652391523811/

Eli viimeinen peli ennen pleijareita. Joukkueen pitkän ja pimeän talven aikana Pohjolan matkan kyydissä viettämät tunnit ja useat vieraspelireissut maksavat nyt takaisin ja kotiyleisöä hemmotellaan oikein urakalla kotiotteluputkella. Ja mahtavalla jääkiekolla, sillä KalPalla on – liekö päivän piteneminen tuonut lisävirtaa – ollut lentokeliä viime aikoina. Mutta huonosti ei ole mennyt tämän päivän vastustajalla HPK:llakaan, joka on viiden pelin kuntopuntarissa ensimmäisenä. Niin, ensimmäisenä.

Mut sitten vähän viiltävää analyysia tylsällä voiveitsellä.

KalPa tulee lähtemään playoffeihin kotietujoukkueena, joko kolmantena tai neljäntenä. HPK yrittää ponnistaa pleijareihin säälipleijareiden kautta sarjan yhdeksäntenä. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, kahdesti Hämeenlinnassa ja kerran KalPan ”kotiottelussa” Vierumäellä. KalPan ”kotiottelussa” KalPa on parempi puhtaasti 5-0, kun taas Rinkelinmäellä HPK on ollut molemmilla kerroilla pistesaaliin kannalta parempi. Jatkoajalla. Eli pisteet joukkueiden aiemmista kohtaamisista pisteet ovat KalPalle 5-4 ja 12-9. Taitaa ennakoida tasaista vääntöä?

Molemmilla on lauantaina voitto alla: KalPalla sarjajumbo-HIFK:stä ja HPK:lla sarjakärki-Kärpistä.

Ja sitten jo perinteeksi muodostunut joukkueiden vertailu 5- ja 10-ottelun kuntapuntarissa sekä SM-jatkosarjan osalta.

SM-(jatko)sarjassa

- KalPa on 5. 1,5 p/O, 3,5 TM/O ja 3,1 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,6

- HPK on 7. 1,4 p/O, 3,2 TM/O ja 3,7 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,2

10 kierroksen kuntopuntarissa

- KalPa on 4. 1,7 p/O, 3,5 TM/O ja 3,1 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,9

- HPK on 5. 1,6 p/O, 3,3 TM/O, 3,1 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,9

5 kierroksen kuntopuntarissa

- KalPa on 3. 2,0 p/O, 4,2 TM/O ja 2,4 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 7,4

- HPK on 1. 2,6 p/O, 4,2 TM/O ja 2,0 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,6

Siitäpä sitä sitten lähdetään pellaamaan. Ikinähän ei kannata arvata, saati veikata, mutta KalPa tekee 4 ja HPK 3 ja niin pisteet jäävät Kuopioon. Se uskoo, ken uskoo, se tietää ken näkee eli hopihopi nokka kohti Niiralan monttua ja vauhdikasta B-nuorten huippukiekko-ottelua! Ja pelihän alkoi varttia vaille kolme tänään sunnuntaina 17.3 armon vuonna 2019.

SUNNUNTAI ON PELIPÄIVÄ!

#kotipeli #suuntaNiiralanmonttuun #pelipäiväparaspäivä #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

KalPa – HPK 1–2 (0-0, 0-1, 1-1)


KalPa vie, nenään nousee häivähdys kotijoukkueen maalin tuoksua muutamaankin kertaan, mutta myötätuuli ei ole tarpeeksi voimakas. HPK:lla vaikeuksia päästä omasta päästä KalPapaineen alta. Nyt on KalPalla hyvä ilme, jos kiekko ei ole KalPalla, niin HPK:n pelaajilla on koko ajan kiire KalPan aktiivisen paineistamisen alla. Vierasjoukkue alkaa turhautua ja erän puolessa välissä päästään ylivoimalle lumien KalPan maalilla Juha Jatkolan silmille pölläyttämisestä, sekä sitä seuranneesta jatkotilanteesta. Jäähyn aikana vaarallisimman tilanteen luo kuitenkin vierasjoukkue. Ylivoiman jälkeen päästään kokeilemaan alivoiman pitävyyttä. Omalla ylivoimallaan HPK tulee päämäärätietoisesti kohti KalPamaalia ilman kummempia kikkailuja ja saavat aikaiseksi useampiakin vetoja, jotka kuitenkin tulevat parhaan sektorin ulkopuolelta ja niin kiikareilla jatketaan. AV:n jälkeen kilpirinnoilla asiallinen kaksykkönen, mutta ratkaisevan syötön jäädessä hieman taakse jää avausmaali tekemättä. KalPalla vielä ylivoima, mutta edelleen tylsä nollanolla säilyy taululla. Torjunnat KalPa 8 – HPK 12.

Peli virtaa, eikä hyvää flowta turhaan pelikatkoilla rikota. Kolmen minuutin jälkeen Andreas Okany läpi hienolla pitkällä syötöllä, mutta verkko ei heilahda. Tilanteita tulee, mutta laululaulut eivät soi. Enivei aktiivista on isäntien peli. Vajaa 7 minuuttia, kun HPK saa erän ekan pitemmän pyörityksen KalPapäätyyn, mutta sekin päätyy löysään rannevetoon ja sitä kautta Juha Jatkolan räpylään. Kakskaks-hyökkäys, vapauttava syöttö takakulmalle, mutta ohjuri ohi. Ja heti KalPan maalipaikkaa seuranneesta aloituksesta HPK ottaa omassa päässä aloitusvoiton ja pääsee ylivoimahyökkäykseen, joka päättyy rannevetoon ja vieraiden avausmaalin. 0-1. HPK saa maalista lisävirtaa ja peliä jatketaan tasaisimmissa merkeissä. HPK saa pitkän pyörityksen KalPapäätyyn, joka päätyy turhautuneen ”ritarin” päähän kohdistuneeseen taklaukseen tai ehkä ennemmin yliajoon. Seurauksena ”ritarille” 2 + 10 min. Jäähy nostaa tunnetta vierasjoukkueen penkillä ja sen takana. Monta paikkaa. Hyviäkin. Mutta pelin teeman mukaan: ei sisälle. Torjunnat KalPa 8 – HPK 16.

Kolmas erä. Vähän hermostunutta. Virheet sävyttävät tekemistä. Erän puolen välin jälkeen YV. YV-peli pyörii, mutta viimeinen napsu puuttuu, sitten vaihdon yhteydessä vähän fokus kadoksissa, kiekko vastustajalle ja AV-maali pienestä kulmasta ylänurkkaan. 0-2. KalPa on pelin vähemmän passiivinen osapuoli, mutta suurelta osalta jää vähän vajaaksi; syötöt menee vähän sinnepäin, vähän liikaa yritetään yksin. Kunnes kaivatut pari napsua löytyy ja kavennusmaalin vetää Santeri Yli-Suutala Kasperi Tarvaisen ja Niklas Meriläisen syötöistä. 1-2 ja pelin ilme muuttuu täysin, kun peliä on noin kolme minuuttia jäljellä. KalPa painaa hullunkiilto silmissä kohti tasoitusmaalia. Reilu 2 minuuttia jäljellä ja vieraille jäähy ”liian monta pelaajaa jäällä”. Viimeinen minuutti, KalPa painaa ilman maalivahtia kuusnelosta. Puoli minuuttia menee kulmassa, HPK ei pääse kiekkoon, mutta ei KalPakaan saa maalia ja niin runkosarjan päättävä ottelu päättyy niukkaan 1-2 tappioon HPK:lle.

Runkosarja on ohi. Sijoituksena hienosti 3. ja pleijareihin päästään kotiedun turvin. Vastaan pleijareissa tulee Tappara, joka saapuu eka kerran Niiralan monttuun 24.3.2019. Pelin henki on sitten tästä eteenpäin selvä, vain toinen otteluparista jatkaa eli pitäisi aina voittaa kaks kahdesta tai minimissään kaksi kolmesta.

KalPasta pisteille tänään Santeri Yli-Suutala 1+0, sekä Kasper Tarvainen ja Niklas Meriläinen 0+1 mieheen. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 24 kertaa.

#keväthurmaa #kotietu #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Juniori-KalPa ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat