B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - HPK

Niiralan Monttu

KalPa – HPK 1–2 (0-0, 0-1, 1-1)

KalPa vie, nenään nousee häivähdys kotijoukkueen maalin tuoksua muutamaankin kertaan, mutta myötätuuli ei ole tarpeeksi voimakas. HPK:lla vaikeuksia päästä omasta päästä KalPapaineen alta. Nyt on KalPalla hyvä ilme, jos kiekko ei ole KalPalla, niin HPK:n pelaajilla on koko ajan kiire KalPan aktiivisen paineistamisen alla. Vierasjoukkue alkaa turhautua ja erän puolessa välissä päästään ylivoimalle lumien KalPan maalilla Juha Jatkolan silmille pölläyttämisestä, sekä sitä seuranneesta jatkotilanteesta. Jäähyn aikana vaarallisimman tilanteen luo kuitenkin vierasjoukkue. Ylivoiman jälkeen päästään kokeilemaan alivoiman pitävyyttä. Omalla ylivoimallaan HPK tulee päämäärätietoisesti kohti KalPamaalia ilman kummempia kikkailuja ja saavat aikaiseksi useampiakin vetoja, jotka kuitenkin tulevat parhaan sektorin ulkopuolelta ja niin kiikareilla jatketaan. AV:n jälkeen kilpirinnoilla asiallinen kaksykkönen, mutta ratkaisevan syötön jäädessä hieman taakse jää avausmaali tekemättä. KalPalla vielä ylivoima, mutta edelleen tylsä nollanolla säilyy taululla. Torjunnat KalPa 8 – HPK 12.

Peli virtaa, eikä hyvää flowta turhaan pelikatkoilla rikota. Kolmen minuutin jälkeen Andreas Okany läpi hienolla pitkällä syötöllä, mutta verkko ei heilahda. Tilanteita tulee, mutta laululaulut eivät soi. Enivei aktiivista on isäntien peli. Vajaa 7 minuuttia, kun HPK saa erän ekan pitemmän pyörityksen KalPapäätyyn, mutta sekin päätyy löysään rannevetoon ja sitä kautta Juha Jatkolan räpylään. Kakskaks-hyökkäys, vapauttava syöttö takakulmalle, mutta ohjuri ohi. Ja heti KalPan maalipaikkaa seuranneesta aloituksesta HPK ottaa omassa päässä aloitusvoiton ja pääsee ylivoimahyökkäykseen, joka päättyy rannevetoon ja vieraiden avausmaalin. 0-1. HPK saa maalista lisävirtaa ja peliä jatketaan tasaisimmissa merkeissä. HPK saa pitkän pyörityksen KalPapäätyyn, joka päätyy turhautuneen ”ritarin” päähän kohdistuneeseen taklaukseen tai ehkä ennemmin yliajoon. Seurauksena ”ritarille” 2 + 10 min. Jäähy nostaa tunnetta vierasjoukkueen penkillä ja sen takana. Monta paikkaa. Hyviäkin. Mutta pelin teeman mukaan: ei sisälle. Torjunnat KalPa 8 – HPK 16.

Kolmas erä. Vähän hermostunutta. Virheet sävyttävät tekemistä. Erän puolen välin jälkeen YV. YV-peli pyörii, mutta viimeinen napsu puuttuu, sitten vaihdon yhteydessä vähän fokus kadoksissa, kiekko vastustajalle ja AV-maali pienestä kulmasta ylänurkkaan. 0-2. KalPa on pelin vähemmän passiivinen osapuoli, mutta suurelta osalta jää vähän vajaaksi; syötöt menee vähän sinnepäin, vähän liikaa yritetään yksin. Kunnes kaivatut pari napsua löytyy ja kavennusmaalin vetää Santeri Yli-Suutala Kasperi Tarvaisen ja Niklas Meriläisen syötöistä. 1-2 ja pelin ilme muuttuu täysin, kun peliä on noin kolme minuuttia jäljellä. KalPa painaa hullunkiilto silmissä kohti tasoitusmaalia. Reilu 2 minuuttia jäljellä ja vieraille jäähy ”liian monta pelaajaa jäällä”. Viimeinen minuutti, KalPa painaa ilman maalivahtia kuusnelosta. Puoli minuuttia menee kulmassa, HPK ei pääse kiekkoon, mutta ei KalPakaan saa maalia ja niin runkosarjan päättävä ottelu päättyy niukkaan 1-2 tappioon HPK:lle.

Runkosarja on ohi. Sijoituksena hienosti 3. ja pleijareihin päästään kotiedun turvin. Vastaan pleijareissa tulee Tappara, joka saapuu eka kerran Niiralan monttuun 24.3.2019. Pelin henki on sitten tästä eteenpäin selvä, vain toinen otteluparista jatkaa eli pitäisi aina voittaa kaks kahdesta tai minimissään kaksi kolmesta.

KalPasta pisteille tänään Santeri Yli-Suutala 1+0, sekä Kasper Tarvainen ja Niklas Meriläinen 0+1 mieheen. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 24 kertaa.