Esittely
Ottelutilastot
KalPa - Tappara
2018-2019 - B SM - B-nuorten SM-sarja
Klo 14:45 Niiralan Monttu
10
Maa

Ennakkoinfo


Toimitsijaryhmä 1

Kioski Tammela ja Kaunisto

Otteluennakko


B-nuorten SM-sarjan ottelu KalPa – Tappara 10.3.2019 klo 14:45 Niiralan montussa.

Sisään pääsee totutusti ilman rahallista vastinetta ja pikku rahalla KalPaB:n ehkäpä maailman parhaasta kanttiinista kulinaarisia herkkuja.

https://www.facebook.com/events/384149272134836/

Ja seuraava vieras Niiralan monttuun tulee Tampereelta ja kantaa rinnassaan kaksipuolista taistelukirvestä eli tapparaa. Joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, mutta kertaakaan Tappara ei ole vielä vieraillut Niiralan kiekkopyhätössä, sillä KalPan ”kotiottelu” pelattiin Vierumäellä. Joukkueiden on ollut vaikea saada toisistaan eroa sillä kaikki pelit ovat päättyneet yhden maalin eroon… vaikkakin maaleja on mätetty ns. urakalla. Keskinäisten pelien pisteet ei sitten kyllä ole jakautuneet tasaisesti, sillä Tappara on saalistanut yhdeksästä mahdollisesta kahdeksan KalPan jäädessä yhteen pisteeseen. Eli olisko revanssin paikka?

Lauantaina varmistui, että SM-jatkosarjan playoffien ulkopuolelle jäävä joukkue on HIFK ja, että Jokerit on sarjassa toisena (jo aiemmin varmistui, että Kärpät voittavat ”runkosarjan”)… muuten onkin sitten pelimerkit melko tasan: sijoituksista 3 – 5 kisaavat KalPa, Ässät ja TPS ovat yhden pisteen sisällä toisistaan, eikä kuudentena oleva Tappara ole kuin 3 pistettä viidentenä olevan TPS:n takana. Toisaalta seitsemäntenä olevan Pelicans on vain neljä pistettä Tapparan takana. Eli POffien kotietu on nyt näillä joukkueilla kisassa ja periaatteessa säälipleijarikin on vielä paperilla uhkaamassa kaikkia näitä joukkueita ja varsinkin joukkueista Tapparaa, jos Pelicans saa lentokelit kolmeen viimeiseen peliinsä (Pelsuilla vastassa Ässät, Tappara ja Jokerit). Eli panosta peliin löytyy…

”kevätkaudella” joukkueilla on kulkenut seuraavasti:

SM-(jatko)sarjassa

- KalPa on 5. 1,3 p/O, 3,3 TM/O ja 3,9 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 4,9

- Tappara on 5. 1,5 p/O, 3,7 TM/O ja 3,7 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,2

10 kierroksen kuntopuntarissa

- KalPa on 5. 1,6 p/O, 3,2 TM/O ja 3,2 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 5,2

- Tappara 7. 1,4 p/O, 3,3 TM/O, 3,6 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 4,3

5 kierroksen kuntopuntarissa

- KalPa on 5. 1,6 p/O, 3,2 TM/O ja 2,8 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 6,4

- Tappara on 7. 1,2 p/O, 3,4 TM/O ja 4,6 PM/O, vastustaja keskimäärin sijalla 3,2

Lauantailta Tapparalla on varmasti maistuva voitto Kärpistä ja KalPalla katkera tappio TPS:lle.

Sunnuntaina pelataan ja totutusti KalPan ja Tapparan välisissä peleissä ei ole maaleissa nuukailtu, joten nenänpää ulos ja kohti Niiralan monttua. Peli alakaa apauttiarallaa kello 14:45.

SUNNUNTAI ON PELIPÄIVÄ!

#kotipeli #pelipäiväparaspäivä #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

KalPa – Tappara 3–0 (1-0, 1-0, 1-0)


Lennokkaasti aloitetaan, taklauksia satelee. Taklauspelistä vaihdetaan railakkaaseen coast2coast-peliin, joka päättyy 7 minuutin kohdalla Tapparan pelaajan heittämään takavyöhön, josta kuitenkin fiftyfifty-väkivaltaisuusjäähyt eli 4vs4 vedellään pari minsaa. TV:n aikanakin KalPa on hallitsevampi osapuoli, vaikka Tappara menee jäähyn päättyessä tolppalaukauksissa 0-1 johtoon. Kirvesrinnat pääsevät peliin paremmin mukaan ja molemmilla on – hyvätkin – paikkansa… peli virtaa eikä pelikatkoja juuri ole. 14 minuutin kohdalla riparista oli jo puoli maalia tyhjänä, mut ohjaus vähän ohi Tapparamaalin. 15 minuutin kohdalla kiekko saadaan jo Tapparan maaliinkin, mutta maali oli ehtinyt siirtyä pois paikoiltaan. Ja heti perään toinen avohärdelli vieraiden kotipesälle, mutta sisään ei mee vieläkään. Nyt on suoraviivaisuutta ja maalinälkää kilpisydämillä, KalPan peli ja peli-ilme on oikein ilo silmälle. Mutta sitten palkkio seuraa: aloitusvelho Kasper Tarvaisen aloitusvoitosta Jeremi Tammela vetää puolilämärin yläkulmaan ja KalPan maalitaulu räjähtää soimaan. 1-0. Erän lopussa Tappara painostaa, mutta kokonaisuudessaan KalPan erä. Torjunnat KalPa 7 – Tappara 5.

Vajaa puoli minuuttia ja YV. Yleisö jo tuulettaa, mut ei vaineskaan ja YV jatkuu. Jäähyn lopussa taas hyvä avohärdelli, mutta kun ei mee, niin ei mee, jatketaan vaan. KalPa vie ja Tappara vikisee, jos sitäkään, mutta maaliviivaa lähemmäs ei päästä. Atte Tiitinen tasoittaa tolpat tai tässä tapauksessa yläriman yhteen yhteen. Kalpa voittaa kaksinkamppailut, luistelukisat ja vie peliä mielin määrin, mutta vaaralliset maalipaikat loistavat poissaolollaan tovin, kunnes Kasper Tarvainen kiertää vastustajan maalin, kääntää rintamasuunnan maalia kohden ja vetää kiekon sisään. Tahto, aktiivisuus ja päättäväisyys. 2-0. Maali herättää sinioranssit talviunestaan ja erän viimeisten minuuttien aikana peli pyörii myös KalPa päädyssä. KalPan erä melkein satanolla, torjunnat KalPa 7 – Tappara 13.

Tappara tulee ”ihan ok” jalalla kolmanteen erään, mutta minkäs teet, kun keltapaidoissa pelaa eräskin Niklas Meriläinen, joka karvaa kiekon KalPan hyökkäysalueella ja karkaa läpi… verkko heiluu sinioranssin moken selän takana. 3-0. KalPan eka AV, mutta vieraat olivat sen verran vieraskoreita, etteivät tainneet edes laukoa kertaakaan. Tasakentällisillä Andreas Okany nousee päättäväisesti kohti tamperelaismaalia kainalossaan vieraspelaajan ”Rapala”, josta KalPaYV. Vaarallisin tilanne taisi kuitenkin olla Tapparan kaksykkönen AV:lla. Kun ylivoima saatiin pois peliä häiritsemästä, niin hallinta palautuu KalPalle. KalPan painostus päättyy hyökkäyspään yli-innokkaan karvaamisen päättävään jäähyyn. Nyt Tappara saa ylivoimallaan useammankin avohärdellin KalPamaalille, mutta takaiskuilta vältytään. Ylivoimansa vähiin valuminen taitaa turhauttaa vieraita ja KalPa pääsee yrittämään YV:a, joka päättyy kuitenkin lähes ennen kuin alkaakaan KalPajäähyyn. Ylivoima, tasavajaa ja alivoima mennään ilman merkintöjä. AV saa kuitenkin jatkoajan uuden KalPajäähyn mukana. Tappara pyörittää YV:a, mutta vedot ovat harvassa ja jos veto tulee, niin se tulee maskitta ja ne poimii varmasti KalPan maalilla Juha Jatkola, YV:nsa jälkeen Tappara menee 1-2 johtoon kilautuksissa ylärimalaukauksella. Toiseksi viimeisellä minuutilla Tappara vielä pääsee painostamaan, mutta takaa-ajo päättyy ennen kuin se oikein käynnistyykään, eikä vierasjoukkue saa pelistä edes sellaista otetta, että pääsisi ottamaan moken pois yrittääkseen kuudella.

Liekö syynä Tapparan mahdollinen hyvänolontunne eilisestä kärppävoitosta vai KalPan sisuuntuminen eilisestä TPS-tappiosta hyvästä pelistä huolimatta, mutta tänään kotijoukkue oli Niiralan montussa ISÄNTÄ. Kilpirinnat olivat kirvesrintoja potkun edellä läpi ottelun. Ja kuin kirsikkana jääkiekkoviihteen kakun päällä oli kauden ennätysyleisö 131 katsojaa. Hyvällä pelillä hyvä lopputulos, samalla varmistui, että säälipleijariraja ei enää KalPa B:tä pysty tavoittamaan, mutta kotietu voi vielä karata: riippuen siitä miten viimeisen viikonlopun pelit menevät, niin puolivälierissä tulee vastaan joko Ässät, TPS tai Tappara.

Huilataan päivä ja sit taas usvaa putkeen.

KalPasta pisteille tänään Kasper Tarvainen 1+1, Niklas Meriläinen 1+0 ja Jeremi Tammela 1+0. KalPan maalilla nollapelissään Juha Jatkola torjui 22 kertaa. Onnistujia oli kyllä koko joukkueellinen.

#keväthurmaa #kotivoitto #taitokasvaayhdessä #KalPaB #KalPaU18 #bsmfi

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Lisää uutisia
Juniori-KalPa ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat