B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - Tappara

Niiralan Monttu

KalPa – Tappara 3–0 (1-0, 1-0, 1-0)

Lennokkaasti aloitetaan, taklauksia satelee. Taklauspelistä vaihdetaan railakkaaseen coast2coast-peliin, joka päättyy 7 minuutin kohdalla Tapparan pelaajan heittämään takavyöhön, josta kuitenkin fiftyfifty-väkivaltaisuusjäähyt eli 4vs4 vedellään pari minsaa. TV:n aikanakin KalPa on hallitsevampi osapuoli, vaikka Tappara menee jäähyn päättyessä tolppalaukauksissa 0-1 johtoon. Kirvesrinnat pääsevät peliin paremmin mukaan ja molemmilla on – hyvätkin – paikkansa… peli virtaa eikä pelikatkoja juuri ole. 14 minuutin kohdalla riparista oli jo puoli maalia tyhjänä, mut ohjaus vähän ohi Tapparamaalin. 15 minuutin kohdalla kiekko saadaan jo Tapparan maaliinkin, mutta maali oli ehtinyt siirtyä pois paikoiltaan. Ja heti perään toinen avohärdelli vieraiden kotipesälle, mutta sisään ei mee vieläkään. Nyt on suoraviivaisuutta ja maalinälkää kilpisydämillä, KalPan peli ja peli-ilme on oikein ilo silmälle. Mutta sitten palkkio seuraa: aloitusvelho Kasper Tarvaisen aloitusvoitosta Jeremi Tammela vetää puolilämärin yläkulmaan ja KalPan maalitaulu räjähtää soimaan. 1-0. Erän lopussa Tappara painostaa, mutta kokonaisuudessaan KalPan erä. Torjunnat KalPa 7 – Tappara 5.

Vajaa puoli minuuttia ja YV. Yleisö jo tuulettaa, mut ei vaineskaan ja YV jatkuu. Jäähyn lopussa taas hyvä avohärdelli, mutta kun ei mee, niin ei mee, jatketaan vaan. KalPa vie ja Tappara vikisee, jos sitäkään, mutta maaliviivaa lähemmäs ei päästä. Atte Tiitinen tasoittaa tolpat tai tässä tapauksessa yläriman yhteen yhteen. Kalpa voittaa kaksinkamppailut, luistelukisat ja vie peliä mielin määrin, mutta vaaralliset maalipaikat loistavat poissaolollaan tovin, kunnes Kasper Tarvainen kiertää vastustajan maalin, kääntää rintamasuunnan maalia kohden ja vetää kiekon sisään. Tahto, aktiivisuus ja päättäväisyys. 2-0. Maali herättää sinioranssit talviunestaan ja erän viimeisten minuuttien aikana peli pyörii myös KalPa päädyssä. KalPan erä melkein satanolla, torjunnat KalPa 7 – Tappara 13.

Tappara tulee ”ihan ok” jalalla kolmanteen erään, mutta minkäs teet, kun keltapaidoissa pelaa eräskin Niklas Meriläinen, joka karvaa kiekon KalPan hyökkäysalueella ja karkaa läpi… verkko heiluu sinioranssin moken selän takana. 3-0. KalPan eka AV, mutta vieraat olivat sen verran vieraskoreita, etteivät tainneet edes laukoa kertaakaan. Tasakentällisillä Andreas Okany nousee päättäväisesti kohti tamperelaismaalia kainalossaan vieraspelaajan ”Rapala”, josta KalPaYV. Vaarallisin tilanne taisi kuitenkin olla Tapparan kaksykkönen AV:lla. Kun ylivoima saatiin pois peliä häiritsemästä, niin hallinta palautuu KalPalle. KalPan painostus päättyy hyökkäyspään yli-innokkaan karvaamisen päättävään jäähyyn. Nyt Tappara saa ylivoimallaan useammankin avohärdellin KalPamaalille, mutta takaiskuilta vältytään. Ylivoimansa vähiin valuminen taitaa turhauttaa vieraita ja KalPa pääsee yrittämään YV:a, joka päättyy kuitenkin lähes ennen kuin alkaakaan KalPajäähyyn. Ylivoima, tasavajaa ja alivoima mennään ilman merkintöjä. AV saa kuitenkin jatkoajan uuden KalPajäähyn mukana. Tappara pyörittää YV:a, mutta vedot ovat harvassa ja jos veto tulee, niin se tulee maskitta ja ne poimii varmasti KalPan maalilla Juha Jatkola, YV:nsa jälkeen Tappara menee 1-2 johtoon kilautuksissa ylärimalaukauksella. Toiseksi viimeisellä minuutilla Tappara vielä pääsee painostamaan, mutta takaa-ajo päättyy ennen kuin se oikein käynnistyykään, eikä vierasjoukkue saa pelistä edes sellaista otetta, että pääsisi ottamaan moken pois yrittääkseen kuudella.

Liekö syynä Tapparan mahdollinen hyvänolontunne eilisestä kärppävoitosta vai KalPan sisuuntuminen eilisestä TPS-tappiosta hyvästä pelistä huolimatta, mutta tänään kotijoukkue oli Niiralan montussa ISÄNTÄ. Kilpirinnat olivat kirvesrintoja potkun edellä läpi ottelun. Ja kuin kirsikkana jääkiekkoviihteen kakun päällä oli kauden ennätysyleisö 131 katsojaa. Hyvällä pelillä hyvä lopputulos, samalla varmistui, että säälipleijariraja ei enää KalPa B:tä pysty tavoittamaan, mutta kotietu voi vielä karata: riippuen siitä miten viimeisen viikonlopun pelit menevät, niin puolivälierissä tulee vastaan joko Ässät, TPS tai Tappara.

Huilataan päivä ja sit taas usvaa putkeen.

KalPasta pisteille tänään Kasper Tarvainen 1+1, Niklas Meriläinen 1+0 ja Jeremi Tammela 1+0. KalPan maalilla nollapelissään Juha Jatkola torjui 22 kertaa. Onnistujia oli kyllä koko joukkueellinen.