B SM, B-nuorten SM-sarja

Pelicans - KalPa

Lahti

Pelicans – KalPa 0–2 (0-1, 0-0, 0-1)

Heti alkuun kotimaisen panimon mainoksen sanoin melkein tehtiin. Neljäpuol minuuttia ja hyökkäyspään aloitus. KalPan aloittaja vaihdatetaan. Kasper Tarvainen ottaa satanolla aloitusvoiton taakse Jeremi Tammelalle, joka vetää. Ylämummoon. 0-1. AV, yksi asiallinen ylöstuonti kaverilta, muuten ei hätäpäivää. Heti AV:n loputtua Meriläinen-Tammela-kaksikko juonii huudeille, muttei aivan kliimaksiin asti. Pelicans pääsee vähitellen pelin päälle ja pääsääntöisesti peli pyörii KalPapäädyssä. KalPan roolina on lähinnä vastahyökkäykset. KalPa YV muuttuu 16 sekunnin jälkeen tasavajaaksi. Kasperi Lehtosella näyttää olevan lentokeli ja hän nostaakin heittämällä jalalla, vetää. Kahden tolpan kautta ulos, tuon lähempänä se ei voi enää olla. Ajassa 19:58 Topi Heiskanen kilauttaa vielä ylärimaan, mutta tauolle mennään 0-1 lukemissa. Torjunnat Pelicans 8 - KalPa 7.

KalPalla parempi jalka, hyviä pyörityksiä ja vastustajan hitaahkojen lähtöjen katkoja, mutta vaaralliset paikat loistavat poissaolollaan. Pelicans pääsee pikkuhiljaa peliin paremmin mukaan, mutta peli on yleisesti ottaen sekavaa. Pelsun kaveri nousee röyhkeästi maalille ja saa aiheutettua KalPalle jäähyn. Pelicans saa pari laatuvetoa ylivoimallaan, muttei mitään dokumentoitavaa. Vajaan 38 minuutin kohdalla Niklas Meriläinen lukee peliä hyvin ja katkaisee omalla siniviivalla turkoosipaitojen syötön karaten läpiajoon, muttei onnistu tällä kertaa kartuttamaan pistetiliään. Erän lopulla vielä molemmilta vähän maalipaikalta haiskahtavaa tekemistä, mutta tempoltaan ja tahdoltaan vähän vajaaksi jääneen toisen erän osalta maalisarakkeeseen vedetään viiva. Torjunnat Pelicans 4, KalPa 5.

Reilu puolitoista minuuttia pelataan Pelsupäädyssä, kaveri pääsee useammankin kerran kiekkoon, muttei saa purettua painetta. Hetken päästä Meriläinen-Tammela kiekottelee itsensä näyttävästi tekopaikoille, mutta viimeinen takatolpalle suuntautunut syöttö jää vähän taakse ja kaunis kuvio ei tuota tulosta. Pelsu pääsee paineistamaan ja vetämäänkin laatupaikalta, mutta pyörityksen tuloksena lopulta Turkoosipaitojen kannalta tuloksettomaksi jäänyt KalPajäähy. KalPa jatkaa kauniiden maalien teemaa: Jeremi Tammela syöttää tarkasti Niklas Meriläisen lapaan täyteen vauhtiin siniviivalle. Niklas ottaa pari tehokasta potkua kohti maalia ja syöttää tarkan takatolpalla, josta täydellä vauhdilla toisesta laidasta tuleva Joonas Kärkkäinen puttaa kiekon varmasti sisään. 0-2. Pelicans saa maalin jälkeen luistimiinsa lisäpotkua ja pääseekin nättiin ylivoimahyökkäykseen, josta jättösyötöstä veto ihan paraatipaikalta, mutta tällä kertaa paraatiovet pysyvät suljettuna. Ja kiekko Eikka Kokkosen hallussa. Omassa päässä vähän polttelee ja Pelsu pääsee ajoittain yhä paremmin mukaan geimeihin. Pelsukaveri kaatuu itsestään laidan vieressä ja joutuu jättämään pelin kesken, toivottavasti ei mitään vakavampaa. KalPa pelaa aikaa kiekonhallinnan kautta. Andreas Okany osittain läpi, punnertaa vahvasti ja kaadetaan. Rankki. Andy vetää. Räpsään jää. About ajassa 58:35 turkoosit vaihtavat kuuden kenttäpelaajan taktiikkaan. Aloitus KalPan siniselle ja isäntien aikalisä. One minute to go. Vielä yksi hässäkkä KalPan maalille, mutta nolla säilyy loppuun saakka. Torjunnat Pelicans 5, KalPa 7 torjuntaa.

Dodii, KalPa pysyi Pelicansille ylivoimaisena esteenä. Vaikka tänään ei nähty kauden parasta vauhtia, niin enivei KalPa oli tänään isäntiään parempi jalalla. Ja maalinteossa. Ja tolppalaukauksissa. Kotiin viemisiksi tuli kauden neljäs voitto Pelsuista. Ja kolme pistettä. Ja kauden toinen nollapeli Eikka Kokkoselle. Viimeiseltä vieraspeliviikonlopulta laariin jäi 4 pistettä, useampikin erittäin kaunis ryhmätyön tuloksena syntynyt maali ja sitä kautta hyvä mieli.

KalPasta pisteille tänään Jeremi Tammela 1+1, Joonas Kärkkäinen 1+0, Kasper Tarvainen 0+1 ja Niklas Meriläinen 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjuu nollapelissään 19 kertaa.

#voittajankotimatkapuolittuu #nollapeli#vierasvoitto #taitokasvaayhdessä#KalPaB #KalPaU18 #bsmfi @ Isku Areena