B SM, B-nuorten SM-sarja

HPK - KalPa

Hämeenlinna

HPK – KalPa 5–4JA (4-3, 0-0, 0-1, 1-0)

Ensimmäinen kunnon hyökkäys, Santeri Yli-Suutalan syötöstä Jeremi Tammela nostaa ennakkoluulottomasti jalalla, harhauttaa sivuun ja laukoo. Ripari suoraan toisesta laidasta nousevalle Niklas Meriläiselle, joka vetää sielunsa kyllyydestä – ja kaiken varalta lämärillä – Hämeeläisverkot tötterölle. 0-1. Heti perään HPK:lle YV, jossa kaveri rakentaa kaksi kertaa ykkössektorista vetopaikan. Molemmat ohi. Välittömästi jäähyn tappamisen jälkeen peli jää kuitenkin pyörimään keltapaitojen päätyyn, jossa kiekko maalin takaa tolpalle ja sisään. 1-1. Isäntien tasoitusmaalin jälkeen KalPan YV, jossa ei kuitenkaan yhtä läpi mennyttä poikittaissyöttöä lukuun ottamatta mainittavia mainetekoja. Tasaviisiköin mennään; HPK riistää kiekon KalPa päädyssä, syöttää maalin takaa maalin eteen ja kattoverkko heilahtaa. 2-1. Peli aaltoilee ja molemmat pääsevät vetämään asiapaikoilta, muuta ei mee… kunnes Niklas Meriläinen nostaa päämäärätietoisesti kohti HPK-maalia, syöttää juuri ennen MV-aluetta oikealla nousevalle Kasper Tarvaiselle, joka naulaa 2-2. Kaunista, niin kaunista. Syöttöpiste myös Jeremi Tammelalle. Keltainen ja oranssi takertuvat KalPamaalin takana toisiinsa, tuloksena KalPalle kiinnipitämisjäähy. Ja kohta perään vieraille kamppijäähy eli edessä melkein puolitoista minuuttia viiskolmosta, jota kestetään about minuutti ennen kuin syöttö löytää tiensä takatolpalla vapaana olevalle oranssipaidalle. 3-2. Jäljellä jääneellä viisnelosella HPK ylivoimasta ei voi sanoa mitään, nothing ja ingenting. KalPa nostaa vasemmalta, syöttää tällä kertaa kauempana maalista oikealle, josta Jeremi Tammela tarkka veto vie pelin taas tasoihin. Toistan itseäni, mutta kaunista, niin kaunista. Syöttöpisteet illan kolmannessa Andreas Okanylle ja Niklas Meriläiselle. Ja välittömästi KalPan tasoituksen jälkeen HPK nousee, leikkaa keskelle siniviivan tuntumassa, rannari, sisään ja niin erittäin tapahtumarikkaan ensimmäisen erän päättyessä taululla paistaa HPK 4 – KalPa 3. Torjunnat HPK 8, KalPa 9.

Rinkelimäellä kuunnellaan vartti vanhaa heavyä, kun Ritaripaidat ja Kilpirinnat lataavat itseensä lisävirtaa pukukopeissa. Ja sitten taas mennään. Minuutin kohdalla päästään yrittää sivuttaissyötöstä, mut tilanteesta ei seuraa tilastomerkintöjä. Peli aaltoilee coast2coast, kunnes 5 minuutin kohdalla HPK kuuden kenttäpelaajan taktiikka ei jää tuomaristolta huomaamatta. YV jää vähän piippuun, tosin lopussa ensin läpiajo KalPalle ja heti perään kaksykkönen HPK:lle, mutta kirjurin muste ei kulu. Peli menee edelleen päästä päähän, mutta pelin tempo laskee. Ja samoin pelin taso. Ei oikein napsu omille. Ei keltaisilla, mutta oikein oransseillakaan. Ehkä kuitenkin vähän oranssisävytteisesti mennään. Virheistä avautuu pari paikkaa kaverille mutta yhä kirjurin muste saa kuivua rauhassa. Jos ekassa erässä hyökkäyspäässä kaikki onnistui ja meni, niin toisessa erässä podettiin molemmissa joukkueissa rankanpuoleista maalinteon ”jälkitautia” ja ainoa varmasti eteenpäin menevä oli kello. torjunnat HPK 9, KalPa 6.

Hetken hevitauon jälkeen jatketaan. Erän alussa peli edelleen valtaosin sekavaa perustuen paljon yksinyrittämiseen, vähitellen KalPa saa pelin virtauksen paremmin haltuun ja hallitsee peliä. Ajoittain pelin intensiteetti nätisti sanoen meinaa karata laillisen yläpuolelle. KalPalla parikin todellista tekopaikkaa, mutta erän maalisarake pysyy koskemattomana. Aika kuluu… kotijoukkueen pussiin. Pelissä on käänteitä, joita positiivisesti asennoitunut reportaasi ei voi kirjoittaa. No KalPa pyörittää ja Kerho puolustaa. 56:37 Aikalisä KalPalle ja Juha Jatkola pois maalilta. Armotonta pyöritystä, kerhopäädyssä, muttei mene sisään, kunnes ajassa 59:56 Jeremi Tammela tasoittaa Andreas Okanyn ja Kasper Tarvaisen syötöistä pelin. Samassa ajassa vihelletään jäähyt molemmille. Torjunnat kolmannessa erät kertovat erän kuvan: HPK 17, KalPa 4. On tämä niin kivaa, ettei tätä malta lopettaa. Jatkoille mennään.

Läpiajo KalPalla, kaksykkönen HPK:lle, kaksykkönen KalPalle, päällä torjunta KalPalla. HPK saa pitemmän pyörityksen ja lopulta voittomaalin ajassa 62:39. Ja niin isännille jää kaksi pistettä ja KalPa jatkaa Hämeen reissuaan pistettä rikkaampana. Jatkoerän torjunnat HPK 1, KalPa 4.

KalPasta tänään pisteille Jeremi Tammela 2+2, Niklas Meriläinen 1+2, Kasper Tarvainen 1+1, Andreas Okany 0+2 ja Santeri Yli-Suutala 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola torjui 23 kertaa.