KalPa - Pelicans

Niiralan Monttu

KalPa – Pelicans 3–2 VL (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0)

No nyt on tauon jälkeiset karstat poltettu koneesta. Ja olipa trilleri.

Eka kymppi mennään keltamustissa väreissä, mutta rehelliset maalipaikat vähissä. Parempi liike tuo kuitenkin lopulta kaverille jäähyn. Tuloksettoman YV:n jälkeen peli tasoittuu tai kääntyy hiekan turkoosisävytteiseksi ja Pelsut pääsevätkin muutaman kerran murtautumaan kohtuu vapaasti ihan ykkössektorille. Erätauolle mennään kuitenkin kiikareilla. Torjunnat KalPa 5, Pelicans 8.

Toiseen erään keltapaidat tulevat tuulispäänä ja kaveri jää jälkeen… ja joutuu rikkomaan. Nyt ylivoima toimii ja muutaman harjoituslaukauksen jälkeen Atte Tiitinen vetää vasemmalla B-pisteellä liikkuvat taakse, tähtää ja tarkentaa takayläkulmasta puolikkaan napsun alas ja oikealle… ja siellä soi 1-0. Syöttöpisteet Andreas Okany ja Veikka Hahl. KalPa painaa, mutta lahtelaisten 3-1 vastahyökkäyksen poikaseen vaihtoaitio reagoi niin nopeasti., että kentällä vilistää vähän liikaakin Keltapaitoja. Omalla YV:llaan Pelicans pyrkii suoraviivaisesti maalille ja saa useammankin joukkohärdellin KalPamaalille, jossa Eikka Kokkonen saa suorittaa mitä erilaisimpia kevätjuhlaliikkeitä pitäessään maalin koskemattomana. Jäähyn jälkeen pelin tempo nousee uudelle levelille. Pelicans ehkä hieman hallitsee pelin ”päästä päähän” -vaihetta, mutta maalin erän lopulla tekee KalPa ja Andreas Okany, syöttöpisteet Veikka Hahlille ja Kimi Viljakaiselle. Näin tauolle mennään 2-0 luvuista. KalPa 12 torjuntaa, Pelicans 6 torjuntaa.

Myös kolmanteen erään kotijoukkue tulee hyvällä jalalla ja hallitsee ensi minuutteja, mutta erän puoleen väliin mennessä myös vierasjoukkue sai jalan liikkeelle ja ajoittain peli pyörii pitkiäkin aikoja kaukalon keltaisessa päässä. Pelsut saa kaksykkösen, joka pakin ohittavan syötön jälkeen muuttuu läpiajoksi, jonka Pelsu viimeistelee tarkasti yli patjan. 2-1. Pelin henki on se, että Pelicans painaa ja kotijoukkue pelaa aikaa. Vierailla on läpiajoa, on yläriman kautta maalinkatolle, muttei maalia. Aikalisä Pelicans ja mokke pois, lopulta kuusvitosella kaveri pääsee B-pisteeltä vapaasti kohti maalia ja tarkka veto uppoaa yläkulmaan. 2-2. Viimeisellä minuutilla Pelikaaneille vielä läpiajo, jonka KalPan maalilla Eikka Kokkonen nollaa ja sitenpä mennään jatkoille. Torjunnat KalPa 6 ja Pelicans 7.

Jatkoajan vajaa kaksi viimeistä minuuttia ylivoimaa, useita laukauksia, muttei maalia. Torjunnat KalPa 0 - Pelicans 3.

Pelicans aloittaa: ei maalia, ja homma jatkuu kuin 70-luvun presidentin vaaleissa: ei maalia, ei maalia, ei maalia, Pelicans maali, Atte Tiitinen 1-1, ei maalia, ei maalia, ei maalia, ei maalia. 5 kierrosta takana eli vaihdetaan vuorot; Atte Tiitinen vol II; kiekko varmasti sisään ja tilanne 2-1, Eikka Kokkonen nollaa Pelicans-yrityksen, KalPalle 3-2 voittolaukausvoitto ja niin KalPan puhdas saldo voittolaukauksilla jatkuu ja Niiralan monttuun jää makiat 2 pistettä.

Pisteille KalPasta tänään rankkarispesialisti Atte Tiitinen 1+0 ja 2 VL-maalia, Andreas Okany 1+1, Veikka Hahl 0+2 ja Kimi Viljakainen 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 23 kertaa.