B SM, B-nuorten SM-sarja

Jokerit - KalPa

Helsinki

Jokerit – KalPa 6–2 (1-0, 1-2, 4-0)

Kotijoukkue aloittaa pirteästi, paine kääntyy uudelleen ja uudelleen KalPa-päätyyn. Neljän ja puolen minuutin kohdalla kilpirinnat pääsevät ensimmäisen kerran sinipaitojen päätyyn torjuntaan asti. Erän lopulla kiekon menetys omalla sinisellä, kaverille kaksnollahyökkäys, muttei maalia. Erän loppuun AV, jolla Jokerit - tuhrittuaan ensin täysin avopaikan - pääsee vetämään oikealta b-pisteeltä. 1-0. Eka erä selvästi Jokerimerkkinen, torjunnat Jokerit 5 - Kalpa ja 12.

Toinen erä alkaa mihin eka erä päättyi. Jokereiden painostukseen. Heti ensi sekunneilla Jokereiden kaksykkönen, joka päätyi… Juha Jatkolan räpylään. Jokerit painostaa ensimmäisen neljä minuuttia, jonka jälkeen – KalPan erän ensimmäisestä – vähän pitemmästä hyökkäyksestä saadaan Jokerimaalin eteen siirretyn rangaistuksen aikana hässäkkä, jossa keltapaidat halusivat enemmän tehdä maalin kuin sinitakit estää sen tekemistä, Taneli Kovaniemi seuraa vetonsa riparin ja lyö toisella kerralla limpun varmasti sisään, syöttöpisteet Santeri Yli-Suutalalle ja Joonas Kärkkäiselle. 1-1. Maalin jälkeen peli tasoittuu. Ja sekavoituu. KalPalla kiekko omissa, mutta omalta alueelta nousu jää vähän piippuun ja kiekon saanut sinitakki tai oikeammin sinipaita leikkaa keskelle KalPa-puolustajien eteen, veto huonohkosta tasapainosta torjunnan kautta Juhan yli maaliin. 2-1. Syötöt ei oikein osu, mut sitten kun alkaa osumaan, niin osuukin nätisti, etten sanoisi kauniisti, kun kolmikko Niilo Romppanen, Jeremi Tammela ja Atte Tiitinen syöttelevät Jokerinipun solmuun ja kiekon maaliin. Kaunista. Todella kaunista. Ja tehokasta. 2-2. Maalin jälkeen KalPan momentum. Peli kulkee ja pyörii toistuvasti Jokerialueella. Muutama asiallinen ja yksi erinomainenkin maalipaikka, mutta sen Jokeriveska onnistuu nollaamaan. Toisen erän lopulla peli tasoittuu, mutta pysyy ehkä pienoisena KalPan hallintana. Ekan vitosen jälkeen KalPan erä. Erän Torjunnat Jokerit 11 - KalPa 5, maalit Kilpirinnoille 1-2.

Kolmas erä ja KalPa painaa peliä siniseen päätyyn. Maalin tekee kuitenkin jokerit, vaarattoman näköinen hyökkäys, jossa yksin ylösnouseva kaveri lähes päätyviivalta vetää ja kiekko pomppaa jostakin roikkuna maaliin. 3-2. Peli virtaa päästä päähän, eikä pelikatkoilla mässäillä. 55 minuutin kohdalla Jokerit saa vähän pitemmän pyörityksen keltaiseen päätyyn ja veto vasemmalta B-pisteeltä menee sisään. 4-2. KalPa YV, jonka päättymisen jälkeen narripaita pääsee läpi ja kiekko osittaisen torjunnan jälkeen liruu maaliin. 5-2. Erän loppuun AV, jossa about oikealta B-pisteeltä veto napsahtaa verkon perukoille. 6-2. Torjunnat Jokerit 9 – KalPa 6.

Eka erässä jäätiin vähän jalkoihin, johon nähden tulos 1-0 ihan jees. Toinen erä meni ensimmäisen vitosen jälkeen keltapaitojen nimiin ja erän numerot 1-2 menivät ihan oikein. Viimeisessä erässä kaveri tekee 4 – vähän tasaisemmat luvut olisivat ehkä enemmän kuvanneet erää, mutta tulos ei valehtele - ja ansaitsee niillä voiton ja kolme pistettä, sekä paikkansa kuntopuntarin kärjessä.

KalPasta pisteille Taneli Kovaniemi 1+0, Atte Tiitinen 1+0, sekä herrat Santeri Yli-Suutala, Niilo Romppanen, Joonas Kärkkäinen ja Jeremi Tammela 0+1 mieheen. Juha Jatkola torjui KalPan maalilla 23 kertaa.