B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - Blues

Niiralan Monttu

KalPa – Blues 3–2 VL (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Siitä aloitettiin, mihin eilen lopetettiin. Energisesti. Eli pirteä oli alku. Molemmilta. Viiden minuutin kohdalla puolittainen 2-0 hyökkäys Bluesilla, jossa Blues kaksikko ajoi vahvasti kiekon perässä maalille ja riparista kiekko pomppii jostain sisään. Peli ei aina ole reilu, vaikka tulos ei valehtelekaan. 0-1. Molemmat joukkueet jatkavat erittäin aktiivista peliä, mutta varsinaiset tekopaikat on vähissä. Eka kymppi ehkä hieman Kalpa-merkkistä, sitten tasoittuu tai painopiste siirtyi hienoisesti Bluesille. Kalpajäähyn aikana Blues pyörittää yhtä purkua vaille koko kaks minuuttisen, mutta lisämaalit jää espoolaisilla haaveiden tasolle. Heti perään toinen AV. Bluesin YV pyörii - vaikkei yhtä hyvin kuin ekassa YV:lla - muttei takaiskua tälläkään kertaa. Erän lopulla KalPa-paine hyökkäyspäässä tuottaa YV:n, joka jatkuu toiseen erään. Ensimmäisen erän torjunnat KalPa 4 – Blues 6.

Toisen erän alun YV pyörii, avohärdelli Blues-maalille ja ruuhkasta Andreas Okany iskee laatan sisään, syöttöpiste Taneli Kovaniemelle. 1-1. KalPa painaa, eikä Blues oikein pääse omista. Blues siirtyykin käyttämään hauki taktiikkaa ja saakin pitkällä, näyttävällä syötöllä kärkkyjälle yhden läpiajon, joka päättyy Eikka Kokkosen räpylään. Seuraavakin läpiajo pitkällä syötöllä menee Karjalan mainoshommiksi eli melkein onnistuu, mutta päättyy kuitenkin pitkäksi. KalPa hyökkää, syöttö keskelle Ville Kivimäelle, joka vetää varmasti limpun verkon perukoille. Syöttöpongot Atte Tiitiselle ja Santeri Yli-Suutalalle. 2-1. KalPa painostaa, palkkioksi ei maalia, mutta kamppijäähy Bluesille. Eväät olisi ehkä ollut toiseenkin bluesjäähyyn sanoisi täysin puolueeton KalPa-kannattaja. Blues AV on aktiivista, eikä YV:a oikein saada rauhoitettua ensimmäiseen minuuttiin. Jälkimmäisellä YV:n puolikkaalla alkaa sitten tapahtua ja saadaan aikaan kolmekin hyvää maalipaikkaa, muttei mene tällä kertaa tolppien väliin. Peli jatkuu aktiivisena, liikkuvana. Blues ylivoima. Sataa vetoja, mutta kaikki pysähtyy blokkiin tai viimeistään Eikka Kokkosen torjuntoihin. Peli virtaa, molemmat haluavat olla ja ovat aktiivisia. Kerran kilahtaa Kalpa-maalin ylärimaan, ei lähelläkään. Blues saa YV:nsa jälkeen taas otetta pelistä. Ja erä päättyykin kuvaavasti torjuttuun bluesvetoon. Torjunnat KalPa 13 – Blues 12.

Kolmas erä. Peli ihan KalPan hallussa, aktiivista ja toimivaa karvausta. Siis kun pelataan viisviidellä. Mutta Blues saa ylivoimaa, ja uudelleen ja sit viiskolmosen. Ja viiskolmosella helähtää sit omissa, kun Bluesin veto kimpoaa KalPa-pelurin luistimen kautta yläkulmaan. Jäähyjen ja Blues-maalin jälkeen hallinta on Bluesilla. Viimeiset pari minuuttia on melkoista hurlumheitä, kiekko pomppii, ei oikein kelpaa kelleen. Mut ei maalejakaan ja niin ehkä oikeutetusti mennään jatkoille. 3 erän torjunnat KalPa 10 – Blues 4.

Jatkoajalla molemmilla jonkinlaisia saumoja, ei kuitenkaan todellisia maalipaikkoja, eikö maaleja. Torjunnat KalPa 0 – Blues 1.

Eli rankeille mennään. Ja hövelit savolaeset antaa vieraan tietysti aloittaa – taitaa siinä päätöksessä kyllä osansa olla säännöilläkin. Blues 1. vetäjä: torjunta, ei maalia, KalPa 1. vetäjä Kimi Viljakainen maali. Blues 2. vetäjä: torjunta, ei maalia. KalPa 2. vetäjä Niklas Meriläinen maali. Blues 3. vetäjä: torjunta, ei maalia. KalPa 3. vetäjä Atte Tiitinen, veto. Tolppaan, ei maalia. Blues 4. vetäjä: torjunta, ei maalia. Eikä loppuja vetäjiä tarvittu.

KalPa 3, Blues 2. Ei tullut rangaistusta rangaistuslaukauksilla, vaan voitto voittolaukauksilla. Kyllä maistuu, kuten koko joukkueen tuuletuksista voi helposti nähdä!

Aktiivisuus, yrittäminen, itsevarmuus ja yhteistyö, siinä vanhan apteekkarin rohto takaisin voittojen tielle. Yksi päivä lepoa ja voiton jälkeistä hyvänolon tunnetta. Sitten nokka ylväästi kohti tulevia Kärppämatseja.

KalPasta pisteille Ville Kivimäki 1+0, Andreas Okany 1+0, sekä Santeri Yli-Suutala, Taneli Kovaniemi ja Atte Tiitinen 0+1. KalPan maalilla Eikka Kokkonen torjui 27 kertaa ja kaikki voittolaukaukset.

#kotivoitto#murskaavaylivoimavoittolaukauksilla#taitokasvaayhdessä #KalPaB#KalPaU18 #bsmfi