B SM, B-nuorten SM-sarja

KalPa - Jokerit

Niiralan Monttu

KalPa – Jokerit 4–8 (0-4, 2-2, 2-2)

Ei päättynyt peli nyt 3-2 KalPalle, Ei. Mutta hieno nousu ja 4-2 ”voitto” pelin jälkimmäisestä puoliskosta.

35 sekuntia, kaveri vaarattomasti KalPa maalin taakse, josta syöttö eteen about vapaana olevalle valkopaidalle ja jäitä kotijoukkueen niskaan. 0-1. Jokerit hallitsee, 2:17 kiekko ensi kertaa KalPan hyökkäyssinisen yli. 4:30 KalPan toinen hyökkäys ja 4;32 Jokereille kamppijäähy. Ylivoima pyörii nätisti, mutta palkkio jää tälle kertaa saamatta, ehkä se viimeinen kiilto silmistä puuttuu tai ainakin jää vähän vajaaksi. Tuomarilinja on tiukka ja AV:ta pukkaa. Jokerit liikkuu hyvin YV:lla. Veto ja ripariin ekana valkopaita. 0-2 YV:lla. Heti perään KalPalle kaksykkönen. Veto. Ohi.

Tuomarilinja puree ja taas Jokerit YV:lla, ajo sivusta maalille, hetki survomista ja lopputuloksena ei ollut perunamuusi vaan jo toinen YV-maali kaverille 0-3. Narripaita hyökkää, levittää keskeltä pakin edestä sivulle, josta nopea veto yllättää KalPan maalilla Juha Jatkolan 0-4. Noniin, ei oikein lähtenyt niinku piti. Maalivahti jää vähän yksin tai kääntäen Narripaidat pääsee vähän liian usein maalipaikoille, paluukiekoille, pompuille. Jokerit tarvitsivat alkusarjassa KalPaa vastaan neljän maalin tekemiseen aikaa 126:17, nyt samaan riitti 18:18 ?. Ensimmäisen erän torjunnat KalPa 8 – Jokerit 9.

Heti toisen erän alkuun kakskahta vastaan Jokerihyökkäys, Jokerihyökkääjä punnertaa laidan kautta ohi ja maalille. 0-5. Jokerit YV. Taas. YV:lla Jokerit pyörittää, mutta tällä kertaa maalin eteen ei niin vaan tultu ja Jokereiden saldoksi jäi yksi ”ihan ok”-ohjaus. Pian vedellään piirtoja jäähän tasavajaalla, peli KalPa-päätyyn. Jätönjätönjättö ja veto vasemmasta laidasta. 0-6 ja Mv vaihto.

Maalivahdinvaihdon jälkeen KalPan peli piristyy. Piristyminen palkitaan tiukan tuomarilinjan mukaisesti Jokerijäähyllä. YV, mutta Jokereilla aktiivinen AV tuottaa 2 maalipaikkaa. Jokereille. Veikka Hahl – välistä viis vastaan viis peliä - tuo kirkon sisään vasemmalta, nousee ja vetää 1-6. Vajaa minuutti edellisestä KalPalla kolmekakkonen, syöttö takaviistoon Oskari Mikkoselle, josta veto ja peli 2-6, syöttöpisteet Arttu Kaunistolle ja Veikka Hahlille. Vielä juuri ennen eräsummeria kiekko vielä YVn jälkeisillä kilautetaan punaiseen rautaputkeen, mut ei sen lähemmäs. Torjunnat toisessa erässä Juha Jatkola 1, Eikka Kokkonen 6 – Jokerit 6.

Vika erä. Peli juoksee päästä päähän. Jokerit saa KalPamaalille yhden armohärdellin, mutta tällä kertaa kiekko - lopulta - päätyy KalPalle. Kulmavääntöö Jokeripäädyssä, mistä kiekko Jokeripelaajalle, pomppu ka kiekko Oskari Mikkosen toimesta Veikalle, jolta nopea veto pienestä kulmasta. Maaliin. 3-6. Jokereiden YVn lopuksi kiekko maalin edestä viivaan Jokereille. Eikka maalilla ilman mailaa edellisen tilanteen jäljiltä. Tarkka veto yläkulmaan 3-7. 50:22 kaksi yhtaikaista jäähyä KalPalle, ihan näin tarkka tuomarilinjan ei ehkä tarttis olla, ainakaan keltamustien lasien läpi katsottuna. Pyöritystå, vetoja, torjuntoja. Ei maalia eli kahden minuutin viiskolmonen selvitetty. Jäähyn jälkeen KalPa pyörittää kuin ylivoimassa ja paineen seurauksena pääseekin Jokerijäähyn kautta YV:lle. Ei tulosta YV:lla. Kohta Jokerit YV. Kiekko tolppaan. Mahtava pelastus sivuttaistyöstöstä tulleesta onetimer lämäristä, mutta AV:n lopussa veto maskiin, josta pomppu Jokereille ja tarkka veto kurittaa kotijoukkuetta, kun melkein taas selvittiin AV:sta. 3-8. Viime minuutilla vielä hieno tilanne sivuttaissyötöstä. Kiekko vähän pyörähtää ja ohi. Ja heti perään kiekko Topi Heiskaselle ja Jokerimoken ylähyllyllä oleva vesipullo palasiksi. Hieno, näyttävä veto ja tilanne 4-8. Torjunnat 13-16.

Vaisu alku, taistelualueilla selvä kakkostila ensimmäisessä erässä… ja jos olet jäljessä niin jäähyä pukkaa, varsinkin kun tuomarilinja on tiukka – kuten tänään oli. Tiukka, mutta puolueeton. Joten kaveri laskettiin 27,5 minuuttiin kuudella karkuun. Moken vaihto ja aikalisä herättävät nukkuvan kilpirintajoukon. Viimeinen pelin puolisko KalPalle 4-2 ja iloinen, yritteliäs pelihenki nousi. Valitettavasti jaksovoitoista ei saa pisteitä, mutta ehkä positiivisia eväitä huomiseen Blues-peliin.

Pisteille KalPasta Veikka Hahl 2+1, Oskari Mikkonen 1+1, Topi Heiskanen 1+0 ja Arttu Kaunisto 0+1. KalPan maalilla Juha Jatkola 9 torjuntaa ja Eikka Kokkonen 19 torjuntaa.