Pelitällit käyntiin Pieksämäellä
Julkaistu: 07.10.2018 00.00

Pelitällit käyntiin Pieksämäellä

2011 syntyneet ovat joukkueen runko

Alkaneella kaudella G-junnuissa pääikäluokkana ovat 2011 syntyneet. Joukkue on siinä mielessä kokenut, että siitä löytyy muutamia ns. kolmannen kauden konkareita ja lisäksi useita toisen kauden G-junnuja. 2012 syntyneet ovat myös vahvasti mukana kokoonpanossa ja ottavat roolia isompien pelaajien rinnalla. Valmennuksella onkin käsissään taitava porukka, josta lähdetään hiomaan timanttia talven aikana.

Kauden 2018-19 pelit avattiin Pieksämäellä ja vaikka vastustajalla oli muutama yli-ikäinen peliryhmissä, ei G Etelä ottanut asiasta painetta eikä tuntenut myöskään pelkoa. Pelitälli oli maali-iloittelua ja vastuunkantajia ja onnistujia tuli laajalla rintamalla. Luultavasti kaikki pelaajat pääsivät tehoille sunnuntain peleissä. Maalivahdit pelasivat varmasti ja rauhallisen eleettömästi, antaen tuen joukkueen usein hyökkäysvoittoiselle pelitavalle. Maalivahti Wiljami Räsänen totesikin ensimmäisen pelin jälkeen itsevarmasti "pelasin hyvin", mikä kielii onnistuneesta valmistautumisesta ja terveestä itseluottamuksesta. "Hyvä yrkkä"-huudoin kannustanut äiti-katsomo joutuikin vähitellen luopumaan huudostaan, yritykset kun tuppasivat muuttumaan usein onnistumisiksi.

Katsomovalmentajat tunteella mukana pelissä

Joukkueen katsomovalmentajaksi paikalle saapuneet Veeti Savolainen (F10) ja Alvar Lepola (F09) eivät antaneet pelaajille armoa. Kiivas kannustaminen "luistele, luistele"-"vaadi sitä kiekkoa"- "jalalla voimaa" ei jättänyt arvailujen varaa siitä, että valmennus vaatii pelaajilta myös fyysistä peliä ja itsensä ylittämistä. Riman alitse ei tässä joukkueessä mennä. Pelaajat vastasivatkin hyvin huutoon; kiekkoa kaivettiin vastustajan päätä pidemmiltä tyttö-pelaajilta ja myös kahdensuuntainen luistelu näkyi päivän otteluissa.

Aikataulussa ollaan

Keväällä vastuuvalmentana aloittanut Antti Juntunen on tyytyväinen elokuun alussa harjoittelunsa aloittaneen joukkueen syyskuntoon. "Olemme harjoitelleet hyvin ja se näkyy pelissä. Joukkue toteutti tänään hyvin sovittua pelitapaa ja peli olikin meidän pelin-näköistä ja pelikirjamme mukaista. Kevätkauden kahdesta isosta turnauksesta Peurunka Long Slide on päätavoitteemme ja sen suhteen pelimme on hyvin aikataulussa", kertasi Pieksämäen ABC:ltä tavoitettu Juntunen pelien jälkeen.

Tapahtumia riittää tulevallakin viikolla

KalPa 11 Etelä pääsee tulevalla viikolla jäälle myös uudistuneessa Niiralan Montussa. Lauantaina pelattavassa KalPa-HIFK-ottelussa joukkue on lippuluistelussa. Pelitällit jatkuvat sunnuntaina Tuplajäillä klo 17.15. Vastaan tulee uudistunut paikallisvastustaja KalPa 11 Pohjoinen. Tervetuloa peliin ja kannustamaan KalPa voittoon.


Seuran uusimmat